Πέμπτη, 5 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Σκάϊ]: Προς απαγόρευση των κρουαζιερόπλοιων στη Βενετία μετά την «κίτρινη κάρτα» UNESCO
[Σκάϊ]: Προς απαγόρευση των κρουαζιερόπλοιων στη Βενετία μετά την «κίτρινη κάρτα» UNESCO

[Σκάϊ]: Προς απαγόρευση των κρουαζιερόπλοιων στη Βενετία μετά την «κίτρινη κάρτα» UNESCO

Η κυβέρνηση αποφάσισε να κινηθεί αφού η UNESCO απείλησε ότι θα τοποθετήσει την Ιταλία στην μαύρη λίστα για την απουσία μέτρων που θα προστατεύουν το Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς

Tη λήψη επειγόντων μέτρων για την απαγόρευση της εισόδου των μεγάλων κρουαζιερόπλοιων στο Μεγάλο Κανάλι της Βενετίας, θα συζητήσει σήμερα Τρίτη η ιταλική κυβέρνηση, έγινε γνωστό από κυβερνητικές πηγές.

Η κυβέρνηση αποφάσισε να κινηθεί αφού η UNESCO απείλησε ότι θα τοποθετήσει την Ιταλία στην μαύρη λίστα για την απουσία μέτρων που θα προστατεύουν το Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς. Σύμφωνα με τις κυβερνητικές πηγές, η σχετική νομοθεσία θα είναι άμεσης ισχύος.

Κατά το παρελθόν, η ιταλική κυβέρνηση είχε θεσπίσει νομοθεσία για τον περιορισμό της πρόσβασης των πλοίων σε έναν από τους διασημότερους τουριστικούς τόπους στον κόσμο, αλλά ο εναλλακτικός τόπος ελλιμενισμού δεν είναι ακόμη έτοιμος.

Κάτοικοι της Βενετίας προχώρησαν σε διαδηλώσεις διαμαρτυρίας τον Ιούνιο όταν το κρουαζιερόπλοιο MSC Orchestra, 92.000 τόνων, πέρασε από το Μεγάλο Κανάλι της Βενετίας πλέοντας προς την Κροατία και την Ελλάδα.
Τον Απρίλιο, η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μάριο Ντράγκι ενέκρινε διάταγμα για την κατασκευή τερματικού σταθμού εκτός του Μεγάλου Καναλιού, όπου τα πλοία άνω των 40.000 τόνων θα μπορούν να δέσουν χωρίς να χρειασθεί να περάσουν μπροστά από την Πλατεία του Αγίου Μάρκου.
Η πρόσκληση για την υποβολή προσφορών του έργου δημοσιεύθηκε στις 29 Ιουνίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!