Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Σκάϊ]: Η προδιαγεγραμμένη μοίρα του πλανήτη Άρη: Γιατί δε μπορεί να φιλοξενήσει ζωή
[Σκάϊ]: Η προδιαγεγραμμένη μοίρα του πλανήτη Άρη: Γιατί δε μπορεί να φιλοξενήσει ζωή

[Σκάϊ]: Η προδιαγεγραμμένη μοίρα του πλανήτη Άρη: Γιατί δε μπορεί να φιλοξενήσει ζωή

Οι ομοιότητες μεταξύ Γης και Άρη είναι πολλές, αλλά η κύρια διαφορά είναι μία. Η Γη έχει ζωή και ο Άρης όχι. Τι υποστηρίζει μια νέα έρευνα.

Οι ομοιότητες μεταξύ Γης και Άρη είναι πολλές, αλλά η κύρια διαφορά είναι μία. Η Γη έχει ζωή και ο Άρης όχι. Μία νέα έρευνα έρχεται να ισχυριστεί πως αυτή η διαφορά οφείλεται σε διαφορά μεγέθους. Η διάμετρος του Άρη είναι μόλις το 53% της διαμέτρου της Γης και κάτι τέτοιο θα έκανε αδύνατη τη διατήρηση συστατικών απαραίτητα για τη ζωή, όπως το νερό.

«Η μοίρα του Άρη είχε αποφασιστεί από την αρχή. Υπάρχει ένα όριο στις απαιτήσεις μεγέθους βραχώδων πλανητών για να συγκεντρώσουν αρκετό νερό έτσι ώστε να υποστηρίξουν ζωή και τεκτονική πλακών, με τη μάζα να υπερβαίνει αυτή του Άρη», ανέφερε ο Kun Wang, πλανητικός επιστήμονας του Washington University.

Ξέρουμε πως ο Άρης είχε κάποτε νερό στην επιφάνειά του, ωστόσο σήμερα είναι ένα ξερός, άγονος πλανήτης και οποιοδήποτε νερό μπορεί να υπάρχει στην επιφάνειά του είναι παγωμένο. Η μετάβαση αυτή συνήθως αποδίδεται στο γεγονός πως ο Άρης έχασε το μαγνητικό του πεδίο, ωστόσο η ομάδα ερεύνησε και τη βαρύτητα. Μελετώντας ισότοπα του καλίου σε διάφορα αντικείμενα του Ηλιακού Συστήματος και σε 20 μετεωρίτες που προήλθαν από τον Άρη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!