Κυριακή, 24 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Σκάϊ]: Πράσινοι: Μια νίκη που δεν μοιάζει με νίκη- Οι πιθανότητες να είναι στη γερμανική κυβέρνηση
[Σκάϊ]: Πράσινοι: Μια νίκη που δεν μοιάζει με νίκη- Οι πιθανότητες να είναι στη γερμανική κυβέρνηση

[Σκάϊ]: Πράσινοι: Μια νίκη που δεν μοιάζει με νίκη- Οι πιθανότητες να είναι στη γερμανική κυβέρνηση

Σχεδόν το 15% των ψήφων κατάφεραν να αποσπάσουν οι Πράσινοι σε αυτές τις ομοσπονδιακές εκλογές. Νίκη ή ήττα; Σε κάθε περίπτωση οι Πράσινοι έχουν πολλές πιθανότητες να βρίσκονται στην επόμενη κυβέρνηση.

Ο Μάρτιν Σμιτ είχε ετοιμάσει τα πάντα. Ο υποψήφιος των Πράσινων, ειδικός σε θέματα εργοθεραπείας, από την εκλογική περιφέρεια του Αρβάιλερ ήταν έτοιμος να πάρει το τρένο για το Βερολίνο. Αντ’ αυτού, το πρωί της Δευτέρας, βρίσκεται ακόμη στο γραφείο του στη μικρή πόλη του Άιφελ και όχι στο τρένο για την πρωτεύουσα, ως νεοεκλογείς βουλευτής. «Ναι, είναι μια απογοήτευση. Θα μπορούσα να είχα προσφέρει πολλά από το Βερολίνο» αναφέρει στην DW. Εάν οι Πράσινοι είχαν σημειώσει υψηλότερο ποσοστό στις ομοσπονδιακές εκλογές, ο Μάρτιν Σμιτ θα εκλεγόταν πιθανώς βουλευτής των Πρασίνων από τη Ρηνανία-Παλατινάτο. «Σίγουρα ελπίζαμε σε υψηλότερο ποσοστό, 3-5 μονάδες παραπάνω».

Οι Πράσινοι με ποσοστό περίπου 15%, καταγράφουν σίγουρα το υψηλότερο ποσοστό τους σε ομοσπονδιακές εκλογές. Ωστόσο πολλοί μέσα στο κόμμα νιώθουν όπως ο Σμιτ: η νίκη αυτή δεν μοιάζει με νίκη.

Η Μπέρμποκ παραδέχεται τα λάθη της

Η υποψήφια καγκελάριος των Πρασίνων Αναλένα Μπέρμποκ δεν φάνηκε να το βλέπει ακριβώς έτσι. Χθες βράδυ εμφανίστηκε στο πάρτι των Πρασίνων σε κλίμα γιορτής. Τόνισε ωστόσο: «Θέλαμε περισσότερα. Δεν το καταφέραμε». Μόλις τον περασμένο Μάιο οι Πράσινοι έρχονταν ακόμη και πρώτο κόμμα σε δημοσκοπήσεις – τότε μάλιστα με ποσοστό που άγγιζε το 30%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!