Κυριακή, 17 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Σκάϊ]: Πούτιν: Κακώς υπάρχουν ξένες στρατιωτικές δυνάμεις στη Συρία
[Σκάϊ]: Πούτιν: Κακώς υπάρχουν ξένες στρατιωτικές δυνάμεις στη Συρία

[Σκάϊ]: Πούτιν: Κακώς υπάρχουν ξένες στρατιωτικές δυνάμεις στη Συρία

Ο Ρώσος πρόεδρος, με τις συγκεκριμένες δηλώσεις του, αναφερόταν στους εκατοντάδες στρατιώτες των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, που έχουν κατασκηνώσει στην ανατολική Συρία και πολεμούν το Ισλαμικό κράτος, μαζί με Κούρδους μαχητές.

Κριτική άσκησε ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, στην παρουσία ξένων στρατιωτικών δυνάμεων στη Συρία, λέγοντας πως είναι ενάντια στην επιθυμία της κυβέρνησης της χώρας. Ο ισχυρός άνδρας της Μόσχας κατέκρινε την παρουσία άλλων δυνάμεων στη Συρία, όπου έχουν αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια… εκατοντάδες Ρώσοι στρατιώτες, με τις ευλογίες τόσο του ίδιου όσο και του Σύρου προέδρου, Μπασάρ Αλ Άσαντ.

Ο Ρώσος πρόεδρος, με τις συγκεκριμένες δηλώσεις του, αναφερόταν στους εκατοντάδες στρατιώτες των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, που έχουν κατασκηνώσει στην ανατολική Συρία και πολεμούν το Ισλαμικό κράτος, μαζί με Κούρδους μαχητές. Το βράδυ της περασμένη Δευτέρας μιλώντας σε μία σπάνια συνάντηση στη Μόσχα με τον Σύρο ομόλογό του Μπασάρ Ασάντ, είπε πως η παρουσία ξένων δυνάμεων είναι «παράνομη» γιατί «δεν έχουν την άδεια να είναι εκεί ούτε από τα Ηνωμένα Έθνη, ούτε από την κυβέρνηση της Συρίας».

Η Ρωσία ενεπλάκη στη δεκαετή εσωτερική διαμάχη της Συρίας τον Σεπτέμβριο του 2015, όταν ο στρατός της χώρας ήταν έτοιμος να καταρρεύσει και από τότε η Μόσχα βοηθάει σημαντικά τις δυνάμεις του Άσαντ, οι δυνάμεις του οποίου ελέγχουν το μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!