Σάββατο, 8 Μαΐου 2021
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Σκάϊ]: Πώς μπορείτε να στείλετε απόρρητο μήνυμα στο Gmail – Αναλυτικά τα βήματα (pics)
[Σκάϊ]: Πώς μπορείτε να στείλετε απόρρητο μήνυμα στο Gmail – Αναλυτικά τα βήματα (pics)

[Σκάϊ]: Πώς μπορείτε να στείλετε απόρρητο μήνυμα στο Gmail – Αναλυτικά τα βήματα (pics)

Με αυτή τη λειτουργία διασφαλίζεται ότι το μήνυμα θα διαβάσει μόνο ο παραλήπτης, που θα το ξεκλειδώνει με κωδικό που θα λαμβάνει στο κινητό του.

Η πρόσφατη διαρροή-μαμούθ των προσωπικών δεδομένων τουλάχιστον 500 εκατομμυρίων χρηστών του Facebook έκανε πολλούς να συνειδητοποιήσουν πόσο πιθανό είναι τα passwords που χρησιμοποιούν για διάφορους online λογαριασμούς τους να έχουν πέσει σε λάθος χέρια.

Για αυτό και το «Confidential mode» του Gmail μπορεί να είναι πολύ χρήσιμο στην περίπτωση που κάποιος θέλει να στείλει ένα απόρρητο email.

Το «Confidential mode» διασφαλίζει ότι μόνο ο πραγματικός παραλήπτης του μηνύματος να μπορεί να το διαβάσει, και αυτό γιατί το email ανοίγει μόνο με τη χρήση ενός κωδικού.

Για να στείλετε ένα απόρρητο Gmail πρέπει να μπείτε στο λογαριασμό σας και να πατήσετε το «Compose» για τη δημιουργία ενός νέου μηνύματος.

Αφού ετοιμάσετε κανονικά το email σας, στη συνέχεια πρέπει να πατήσετε το εικονίδιο με το ρολόι και το λουκέτο στο κάτω μέρος του παραθύρου.

Τώρα, μπορείτε να επιλέξετε πότε θέλετε να λήξει το email σας και πώς προτιμάτε να σταλεί ο ειδικός κωδικός. Εάν επιλέξετε το «No SMS Passcode», τότε ο κωδικός που «ξεκλειδώνει» το email θα σταλεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση του παραλήπτη (αυτό βέβαια, είναι η λιγότερο ασφαλής επιλογή, καθώς τρίτο άτομο θα μπορούσε να έχει αποκτήσει πρόσβαση στο λογαριασμό).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!