Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Σκάϊ]: Πομπέο σε Άγκυρα: Ο εκφοβισμός δεν είναι τρόπος επίλυσης διαφορών – Κάντε πίσω για τους S-400
[Σκάϊ]: Πομπέο σε Άγκυρα: Ο εκφοβισμός δεν είναι τρόπος επίλυσης διαφορών – Κάντε πίσω για τους S-400

[Σκάϊ]: Πομπέο σε Άγκυρα: Ο εκφοβισμός δεν είναι τρόπος επίλυσης διαφορών – Κάντε πίσω για τους S-400

Ο Μάικ Πομπέο χαρακτήρισε ως ατυχή την επιλογή της Αγκυρας να προμηθευτεί το αντιαεροπορικό ρωσικό σύστημα των S-400

Ο εκφοβισμός και η στρατιωτική δραστηριότητα δεν αποτελούν τρόπους επίλυσης διεμήνυσε στην Άγκυρα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο.

Κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής του συνέντευξης, ο Μάικ Πομπέο χαρακτήρισε ως ατυχή την επιλογή της Τουρκίας να προμηθευτεί το αντιαεροπορικό ρωσικό σύστημα των S-400, ενώ ερωτηθείς για τους λόγους της πρόσφατης επίσκεψής του στην Ελλάδα και ιδιαίτερα τη Σούδα, επισήμανε ότι μέσω αυτής στόχευε να διασφαλίσει ότι οι δύο «εταίροι του ΝΑΤΟ στην περιοχή», θα βρούν έναν ειρηνικό τρόπο να επιλύσουν τις διαμάχες.

Σε ερώτηση εάν το ΝΑΤΟ έχει χάσει την Τουρκία ο αμερικανός ΥΠΕΞ απαντά πως «δε χρειαζόμαστε αυτό το σενάριο. Χρειαζόμαστε η Τουρκία να είναι ένας καλός εταίρος στο ΝΑΤΟ για να βοηθήσει στην ασφάλεια της νότιας πλευράς της Συμμαχίας. Είναι κρίμα που επέλεξαν να κάνουν αυτό, αγοράζοντας το οπλικό σύστημα των S-400. Τους καλούμε να αναθεωρήσουν και να υπαναχωρήσουν».

«Η Τουρκία πρέπει να είναι μέλος του ΝΑΤΟ. Πήγα στην περιοχή για να διασφαλίσω ότι οι εταίροι του ΝΑΤΟ στην περιοχή, στην Ανατολική Μεσόγειο, βρήκαν έναν ειρηνικό τρόπο να επιλύσουν τις διαφορές για τις θαλάσσιες ζώνες. Υπάρχει μια διαφωνία για τα χωρικά ύδατα. Υπάρχουν μηχανισμοί, υπάρχουν νομικοί μηχανισμοί, διεθνείς κανόνες, οι οποίοι μπορούν να τις επιλύσουν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!