Τρίτη, 15 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Σκάϊ]: Πολιτικές ζυμώσεις στη Σερβία: Η συγχώνευση κομμάτων που ενισχύει τον Βούτσιτς
[Σκάϊ]: Πολιτικές ζυμώσεις στη Σερβία: Η συγχώνευση κομμάτων που ενισχύει τον Βούτσιτς

[Σκάϊ]: Πολιτικές ζυμώσεις στη Σερβία: Η συγχώνευση κομμάτων που ενισχύει τον Βούτσιτς

Με την κίνηση αυτή ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς προσπαθεί να διευρύνει το εκλογικό του σώμα ενόψει των βουλευτικών εκλογών που θα διεξαχθούν το 2022.

Το Σερβικό Πατριωτικό Κόμμα (SPAS) έπαψε από σήμερα να υπάρχει και προσχώρησε οργανωμένα στο κυβερνών Σερβικό Προοδευτικό Κόμμα (SNS) του Αλεξάνταρ Βούτσιτς. Το SPAS, του οποίου αρχηγός ήταν ο διεθνής υδατοσφαιριστής Αλεξάνταρ Σάπιτς, στις βουλευτικές εκλογές τον Ιούνιο του 2020 έλαβε το 3,4% των ψήφων (10 έδρες στη βουλή) και συμμετείχε στον κυβερνητικό συνασπισμό. Την απόφαση προσχώρησης στο Σερβικό Προοδευτικό Κόμμα έλαβαν τα συλλογικά όργανα του SPAS πριν από ένα μήνα περίπου και ύστερα από εισήγηση του προέδρου Αλεξάνταρ Σάπιτς. Είχαν προηγηθεί συναντήσεις των δύο προέδρων Σάπιτς και Βούτσιτς όπου συμφωνήθηκαν οι προϋποθέσεις και οι όροι της συγχώνευσης. Σήμερα κατά την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του SNS επικυρώθηκε η προσχώρηση του SPAS ενώ ο Αλεξάνταρ Σάπιτς εξελέγη αντιπρόεδρος του νέου του κόμματος. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του σερβικού Τύπου, τα οποία δεν έχουν διαψευστεί, ο Σάπιτς θα είναι ο υποψήφιος του Σερβικού Προοδευτικού Κόμματος για το Δήμο του Βελιγραδίου στις δημοτικές εκλογές που θα διεξαχθούν την άνοιξη του 2022.

Η προσχώρηση του SPAS στο SNS δεν πρόκειται να αλλάξει τον συσχετισμό δυνάμεων στο εθνικό κοινοβούλιο με δεδομένο ότι και μέχρι σήμερα, όλα τα κόμματα που εκπροσωπούνται στη βουλή συμμετέχουν στον κυβερνητικό συνασπισμό και δεν υπάρχει αντιπολίτευση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!