Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Σκάϊ]: Το πολυπόθητο επάγγελμα των ημερών με μισθό… Ότι θέλετε
[Σκάϊ]: Το πολυπόθητο επάγγελμα των ημερών με μισθό… Ότι θέλετε

[Σκάϊ]: Το πολυπόθητο επάγγελμα των ημερών με μισθό… Ότι θέλετε

Παγκοσμίως, το έλλειμμα είναι ακόμα μεγαλύτερο, με τις κενές θέσεις να υπολογίζονται στα 3,12 εκατομμύρια.

Μια σειρά από κυβερνοεπιθέσεις τον τελευταίο χρόνο δημιουργούν ένα κάλεσμα αφύπνισης στις επιχειρήσεις σχετικά με την ανάγκη επένδυσης στην ασφάλεια του κυβερνοχώρου.

Την Παρασκευή έγινε ακόμη μια υπενθύμιση του κινδύνου των επιθέσεων στον κυβερνοχώρο, όταν η Microsoft (MSFT) δήλωσε ότι οι χάκερ πίσω από την παραβίαση του Solar Winds το 2020 ξεκίνησαν μια νέα επίθεση σε περισσότερες από 150 κυβερνητικές υπηρεσίες και άλλους οργανισμούς παγκοσμίως.

Ωστόσο, ίσως το πιο εντυπωσιακό πρόσφατο παράδειγμα είναι η επίθεση στην Colonial Pipeline, η οποία ανάγκασε την εταιρεία να κλείσει προσωρινά τον αγωγό – με αποτέλεσμα την έλλειψη φυσικού αερίου και την αύξηση των τιμών σε πολλές πολιτείες των ΗΠΑ για αρκετές ημέρες. Η καταστροφή κόστισε στην Colonial τουλάχιστον 4,4 εκατομμύρια δολάρια, το ποσό που ο Διευθύνων Σύμβουλός της παραδέχθηκε ότι πλήρωσε στους χάκερ. Τις εβδομάδες πριν από την επίθεση, η εταιρεία είχε δημοσιεύσει αγγελία για την πρόσληψη ειδικού κυβερνοασφάλειας.

Το συμπέρασμα από τέτοιες παραβιάσεις ασφάλειας, σύμφωνα με ειδικούς, είναι ότι είναι καιρός να ξεκινήσουν οι εταιρείες να επενδύουν σε ισχυρούς ελέγχους και, συγκεκριμένα, να προσθέσουν επαγγελματίες στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο.

Το μόνο εμπόδιο: Υπάρχει τεράστια, μακροχρόνια έλλειψη εργατικού δυναμικού στον κλάδο της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!