Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | LIFESTYLE - MEDIA | [Σκάϊ]: Πολύαιγος: Η ακατοίκητη Πολυνησία του Αιγαίου (βίντεο)
[Σκάϊ]: Πολύαιγος: Η ακατοίκητη Πολυνησία του Αιγαίου (βίντεο)

[Σκάϊ]: Πολύαιγος: Η ακατοίκητη Πολυνησία του Αιγαίου (βίντεο)

Έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα Natura 2000, χαρακτηρισμένο ως Ζώνη Ειδικής Προστασίας, μιας και φιλοξενεί έναν μεγάλο αριθμό από σπάνια απειλούμενα είδη χλωρίδας και πανίδας.

<?xml encoding=”utf-8″ ???>

Η Πολύαιγος, αποκαλούμενη και “Πολυνησία των Κυκλάδων”, είναι το μεγαλύτερο ακατοίκητο νησί του Αιγαίου και θεωρείται το καλύτερα διατηρημένο από άποψη περιβάλλοντος νησί της Μεσογείου. Έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα Natura 2000, χαρακτηρισμένο ως Ζώνη Ειδικής Προστασίας, μιας και φιλοξενεί έναν μεγάλο αριθμό από σπάνια απειλούμενα είδη χλωρίδας και πανίδας.

Τοποθετημένη απέναντι από τη Μήλο και την Κίμωλο, κατά μήκος του νοητού ηφαιστειακού τόξου του νοτίου Αιγαίου, δεν θα μπορούσε να “ξεφύγει” από την ηφαιστειογενή δραστηριότητα που το περιβάλλει. Τα πετρώματα της δημιουργούν περίεργους σχηματισμούς με εντυπωσιακές αποχρώσεις, ενώ περικλείεται από πανέμορφα λαξεμένα βράχια τόσο στην επιφάνεια της θάλασσας όσο και έξω από αυτήν.

Υπάρχουν επίσης πολυάριθμες σπηλιές που σε προκαλούν να τις εξερευνήσεις από άκρη σε άκρη. Όσο για το υπέροχο διάφανο νερό της θάλασσας, αποκτά μια ιδιαίτερη απόχρωση, μιμούμενη την “ψυχολογία” της φύσης και τα τερτίπια των καιρών και από έντονο γαλάζιο περνά σε σκούρο γκρι ή τυρκουάζ, ανάλογα με το ιδιόρρυθμο χρώμα του ουρανού.

Μπορεί πολλοί άνθρωποι να μη γνωρίζουν την ύπαρξη της Πολυαίγου, όμως οι ιδιαίτεροι “κάτοικοι” της, την προτιμούν για την ηρεμία και τη γαλήνη που απολαμβάνουν ανενόχλητοι εκεί.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!