Σάββατο, 27 Νοεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Σκάϊ]: Πλεύρης: Σε ρυθμούς Μαρτίου «τρέχουν» οι εμβολιασμοί- Το καλό και το κακό σενάριο για την πανδημία
[Σκάϊ]: Πλεύρης: Σε ρυθμούς Μαρτίου «τρέχουν» οι εμβολιασμοί- Το καλό και το κακό σενάριο για την πανδημία

[Σκάϊ]: Πλεύρης: Σε ρυθμούς Μαρτίου «τρέχουν» οι εμβολιασμοί- Το καλό και το κακό σενάριο για την πανδημία

Ο υπουργός Υγείας εξέφρασε την ικανοποίηση του για την πορεία των εμβολιασμών με την τρίτη δόση σε αντίθεση με την πρώτη δόση, για την οποία δεν καταγράφεται ενδιαφέρον στις μεγάλες ηλικίες άνω των 60 ετών, που υπολογίζονται στους 570.000.

Στους ρυθμούς του περασμένου Μαρτίου «τρέχουν» οι εμβολιασμοί, με περίπου 1 εκατ. προγραμματισμένα ραντεβού, αν και δεν είναι αυτοί που θα ήθελε η κυβέρνηση, όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

Εξέφρασε δε την ικανοποίηση του για την πορεία εμβολιασμών με την τρίτη δόση σε αντίθεση με την πρώτη δόση, για την οποία δεν καταγράφεται ενδιαφέρον στις μεγάλες ηλικίες,σε πολίτες άνω των 60 ετών, που υπολογίζονται στους 570.000.

Αναφερθείς στα ποσοστά εμβολιασμών στο υπουργείο Υγείας, ο κ. Πλεύρης είπε ότι είναι στο 75% έναντι 25% που είναι ανεμβολίαστοι, ενώ λίγο χαμηλότερα είναι τα ποσοστά στον ΕΟΦ.

Για μια ακόμη φορά, ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι δε θα γίνει lockdown, καθώς έχει εμβολιαστεί το 73% του ενήλικου πληθυσμού και δεν κινδυνεύει με βαριά νόσηση. Μάλισα, ανέφερε ότι πλέον ούτε στην επιτροπή καταγράφεται τάση είσηγησης για ολικό απαγορευτικό.

Στο ίδιο πλαίσιο, υπογράμμισε ότι παρατηρείται σταθεροποίηση στις περιφέρειες που απασχολούν, με τη μεν Θεσσαλία να καταγράφει πτώση και τη Θεσσαλονίκη σταθεροποίηση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!