Σάββατο, 6 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Σκάϊ]: Πλακιωτάκης: Η χώρα αποκτά ολιστικό σχέδιο νησιωτικής πολιτικής και θαλάσσιας οικονομίας
[Σκάϊ]: Πλακιωτάκης: Η χώρα αποκτά ολιστικό σχέδιο νησιωτικής πολιτικής και θαλάσσιας οικονομίας

[Σκάϊ]: Πλακιωτάκης: Η χώρα αποκτά ολιστικό σχέδιο νησιωτικής πολιτικής και θαλάσσιας οικονομίας

Μίλησε για συγκροτημένο και ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης των νησιών με εξειδικευμένα χρηματοδοτικά εργαλεία. Πυρά της αντιπολίτευσης για μείγμα ευχολόγιων και προσπάθειας εξυπηρέτησης συμφερόντων.

Της Ναντίν Χαρδαλιά

Σφοδρούς διαξιφισμούς πυροδότησε στη Βουλή το υπό ψήφιση νομοσχέδιο του Υπουργείου Ναυτιλίας για τη θαλάσσια πολιτική στον νησιωτικό χώρο, καθώς πολιτική ηγεσία του υπουργείου και αντιπολίτευση έκαναν εκ διαμέτρου αντίθετη ανάγνωση του περιεχομένου του, ενώ το κλίμα επιβάρυναν και δύο τροπολογίες για την υπηρεσία πλοήγησης και τη ΡΑΛ.

Για ένα συγκροτημένο κι αποτελεσματικό για πρώτη φορά εθνικό σχέδιο για την ανάπτυξη των νησιών μας, που δίνει νόημα και περιεχόμενο στη νησιωτικότητα με συγκεκριμένα εργαλεία χρηματοδότησης και μετρήσιμους στόχους, έκανε λόγο ο Γιάννης Πλακιωτάκης, ενώ βολές για μείγμα ρυθμίσεων που είτε συνιστούν απλά ευχολόγια και ασάφειες εφαρμογής είτε επιχειρούν να εξυπηρετήσουν συγκεκριμένα ιδιωτικά συμφέροντα, εξαπέλυσε η αντιπολίτευση.

Υψηλοί τόνοι για τα πρόστιμα παραβίασης ωραρίου ναυτικών

Ο πολιτικός υδράργυρος χτύπησε κόκκινο με αιχμή κυρίως την τροπολογία που μειώνει το πρόστιμο σε βάρος πλοιοκτήτη για παραβίαση του ωραρίου εργασίας και ανάπαυσης των ναυτικών, το οποίο κατήγγειλαν η αξιωματική και η ελάσσονα αντιπολίτευση ως ισοπέδωση εργασιακών δικαιωμάτων.

Την απόρριψη της τροπολογίας ως «κατάπτυστη» ζήτησε ο Νεκτάριος Σαντορινιός από τον ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον Υπουργό Ναυτιλίας ότι την προωθεί φωτογραφικά για συγκεκριμένο πρόσωπο της ακτοπλοΐας που παραβιάζει συστηματικά το ωράριο, ενώ «εργασιακή χυδαιότητα» κατήγγειλε και ο Γιάννης Ραγκούσης (ΣΥΡΙΖΑ).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!