Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Σκάϊ]: Πιθανά αυστηρότερα lockdown στη Βρετανία – «Απίστευτη ανησυχία» για τη μετάλλαξη από Ν. Αφρική
[Σκάϊ]: Πιθανά αυστηρότερα lockdown στη Βρετανία – «Απίστευτη ανησυχία» για τη μετάλλαξη από Ν. Αφρική

[Σκάϊ]: Πιθανά αυστηρότερα lockdown στη Βρετανία – «Απίστευτη ανησυχία» για τη μετάλλαξη από Ν. Αφρική

Συμμεριζόμενος την ανησυχία αυτή ο Βασιλικός Καθηγητής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης σερ Τζον Μπελ δήλωσε ότι «υπάρχει ένα μεγάλο ερωτηματικό» γύρω από το κατά πόσο τα εμβόλια μπορούν να αντιμετωπίσουν το νοτιοαφρικανικό στέλεχος του κορωνοϊού.

Λονδίνο Θανάσης Γκαβός

Ο Βρετανός Υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ δήλωσε το πρωί ότι η κυβέρνηση «δεν αποκλείει τίποτα» ως προς την πιθανότητα επιβολής ενός ευρύτερου και πιο αυστηρού lockdown λόγω της έξαρσης κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα.

Όπως είπε, πλέον τα μέτρα της τρίτης βαθμίδας περιορισμών, που είναι ένα επίπεδο πιο κάτω από το lockdown στο οποίο έχει τεθεί το 78% του αγγλικού πληθυσμού, δε συγκρατούν τον ιό όπως έκαναν παλαιότερα.

Ακόμα, ωστόσο και για τις περιοχές που βρίσκονται στην τέταρτη βαθμίδα περιορισμών ο κ. Χάνκοκ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αυστηροποίησης των μέτρων. Όπως είπε, ο έλεγχος του ιού εξαρτάται από τη συμπεριφορά των πολιτών.

«Είναι πολύ πιο εύκολο να προσβληθεί κανείς από τη νέα μετάλλαξη, είναι πολύ πιο μεταδοτική και βλέπουμε τώρα το αποτέλεσμα σε πολλά διαφορετικά μέρη της χώρας, δυστυχώς», σημείωσε ο υπουργός.

Μιλώντας στο BBC την Κυριακή ο Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον είχε επίσης αφήσει να εννοηθεί ότι εξετάζεται ένα lockdown σε όλη την Αγγλία χωρίς διαβαθμίσεις περιορισμών και ότι επίκεινται ακόμα αυστηρότεροι περιορισμοί, όπως π.χ. ο περιορισμός της διάρκειας εξόδου των πολιτών από το σπίτι τους για άσκηση, όπως ίσχυε στο πρώτο lockdown.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!