Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ | [Σκάϊ]: Πυρκαγιές-Καλιφόρνια: Oι καιρικές συνθήκες επιδεινώνουν την απειλή για τις σεκογιές
[Σκάϊ]: Πυρκαγιές-Καλιφόρνια: Oι καιρικές συνθήκες επιδεινώνουν την απειλή για τις σεκογιές

[Σκάϊ]: Πυρκαγιές-Καλιφόρνια: Oι καιρικές συνθήκες επιδεινώνουν την απειλή για τις σεκογιές

Η Υπηρεσία Εθνικού Πάρκου δήλωσε την Παρασκευή ότι οι φλόγες έφτασαν στο δυτικότερο άκρο του Γιγάντιου Δάσους, καίγοντας μια ομάδα από σεκόγιες γνωστές ως οι Τέσσερις Φρουροί που σηματοδοτούν την είσοδο στο άλσος 2.000 δέντρων.

Ο ζεστός και ξηρός καιρός την περασμένη Κυριακή προστέθηκε στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι πυροσβέστες της Καλιφόρνιας που παλεύουν να κρατήσουν τις φλόγες μακριά από το άλσος με τις σεκόγιες, όπου η βάση του ψηλότερου δέντρου του κόσμου έχει τυλιχτεί με προστατευτικό φύλλο.

Αξιωματούχοι της πυροσβεστικής προειδοποίησαν ότι ισχυρότεροι άνεμοι συνέβαλαν στο να δημιουργηθούν «κρίσιμες συνθήκες πυρκαγιάς» στην περιοχή.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (NWS) εξέδωσε κόκκινη σημαία, προειδοποιώντας ότι οι ριπές και η χαμηλότερη υγρασία θα μπορούσαν να δημιουργήσουν συνθήκες για ταχεία εξάπλωση των πυρκαγιών.

Η φωτιά έφτασε στο Long Meadow Grove, όπου ο Εθνικός Δρυμός με τις 110 σεκόγιες είναι εθνικό μνημείο.

Οι πυροσβέστες δεν κατάφεραν να προσδιορίσουν πόσες ζημιές προκλήθηκαν στα άλση, τα οποία βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές. Ωστόσο, ένας φωτογράφος του Associated Press είδε ενεργές φλόγες να καίνε έναν κορμό, με το δάσος να καίγεται από κάτω.

Η ιστορική ξηρασία που συνδέεται με την κλιματική κρίση καθιστά δυσκολότερη την καταπολέμηση των πυρκαγιών και έχει κατακάψει εκατομμύρια δέντρα μόνο στην Καλιφόρνια.

Οι επιστήμονες λένε ότι η κλιματική αλλαγή έχει κάνει τη Δύση πολύ πιο ζεστή και ξηρή τα τελευταία 30 χρόνια και θα συνεχίσει να κάνει τον καιρό πιο ακραίο και τις πυρκαγιές πιο συχνές και καταστροφικές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!