Πέμπτη, 5 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Σκάϊ]: Το πιο ασφαλές μέρος στον κόσμο: Το Βερμόντ, πρωταθλητής εμβολιασμού στις ΗΠΑ
[Σκάϊ]: Το πιο ασφαλές μέρος στον κόσμο: Το Βερμόντ, πρωταθλητής εμβολιασμού στις ΗΠΑ

[Σκάϊ]: Το πιο ασφαλές μέρος στον κόσμο: Το Βερμόντ, πρωταθλητής εμβολιασμού στις ΗΠΑ

Το Βερμόντ, του οποίου ο πληθυσμός είναι σε ποσοστό 94% λευκοί και έχει ένα από τα υψηλότερα επίπεδα εκπαίδευσης στη χώρα, έχει καταγράψει σχεδόν 250 θανάτους από την Covid-19. Ο κυβερνήτης του Φιλ Σκοτ, ένας μετριοπαθής Ρεπουμπλικανός, ήρε όλους τους περιορισμούς όταν το ποσοστό των εμβολιασμένων ξεπέρασε το 80%.

Η μικρή αμερικανική Πολιτεία του Βερμόντ, στα σύνορα με τον Καναδά, ήταν ήδη γνωστή για το σιρόπι σφένδαμου, τους σκληρούς χειμώνες και τον γερουσιαστή της Μπέρνι Σάντερς. Η πανδημία της έδωσε νέα φήμη: έχει το υψηλότερο ποσοστό εμβολιασμού κατά της Covid-19 στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η αγροτική αυτή Πολιτεία της Νέας Αγγλίας, η δεύτερη λιγότερο κατοικημένη στις Ηνωμένες Πολιτείες με 640.000 κατοίκους, ξεπέρασε το όριο του 80% του επιλέξιμου πληθυσμού στα μέσα Ιουνίου που είχε λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου κατά της Covid. Και προχωρά στην κορυφή της αμερικανικής κατάταξης, στο εξής με το 82% των άνω των 12 ετών που έχουν τουλάχιστον μερικώς εμβολιαστεί, πολύ μπροστά από τον εθνικό μέσο όρο του 64% και σχεδόν διπλάσιο από αυτό του Μισισίπι, που είναι τελευταίο.

“Αυτό μας καθιστά μάλλον το ασφαλέστερο μέρος της χώρας, ίσως ακόμη και του κόσμου”, δήλωσε ο Μαρκ Λεβίν, επικεφαλής των πολιτειακών υπηρεσιών υγείας, που έχει πάνω στο γραφείο του μια μινιατούρα αγαλματίδιο του Δρα ‘Αντονι Φάουτσι, του διάσημου ιατρικού συμβούλου του Λευκού Οίκου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!