Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Σκάϊ]: Πίεση προς τη βρετανική κυβέρνηση να υποδεχθεί πρόσφυγες από τη Μόρια
[Σκάϊ]: Πίεση προς τη βρετανική κυβέρνηση να υποδεχθεί πρόσφυγες από τη Μόρια

[Σκάϊ]: Πίεση προς τη βρετανική κυβέρνηση να υποδεχθεί πρόσφυγες από τη Μόρια

Συζήτηση στη Βουλή των Λόρδων για την προοπτική μετεγκατάστασης ανήλικων προσφύγων από την Ελλάδα στο Ηνωμένο Βασίλειο διεξήχθη τη Δευτέρα.

Λονδίνο: Θανάσης Γκαβός

Συζήτηση στη Βουλή των Λόρδων για την προοπτική μετεγκατάστασης ανήλικων προσφύγων από την Ελλάδα στο Ηνωμένο Βασίλειο διεξήχθη τη Δευτέρα.

Βάση της συζήτησης ήταν σχετική πρόταση τροπολογίας στο μεταναστευτικό νομοσχέδιο της βρετανικής κυβέρνησης που έχει καταθέσει ο λόρδος Νταμπς των Εργατικών, γνωστός για τις νομοθετικές πρωτοβουλίες στήριξης προσφύγων.

Ο 87χρονος λόρδος Νταμπς, ο ίδιος πρόσφυγας στο Ηνωμένο Βασίλειο ως παιδί από την υπό ναζιστική κατοχή πρώην Τσεχοσλοβακία, ζήτησε από την κυβέρνηση «να πράξει αυτό που της αναλογεί» ως προς την υποδοχή παιδιών από καταυλισμούς στην Ευρώπη, κυρίως τη Μόρια και το Καλαί.

Η Υφυπουργός Εσωτερικών βαρόνη Γουίλιαμς απέρριψε την πρόταση Νταμπς και απάντησε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο είναι από τις πιο γενναιόδωρες χώρες ως προς τη μετεγκατάσταση προσφύγων, λέγοντας ότι έχει υποδεχθεί περίπου 25.000 πρόσφυγες από το 2015, εκ των οποίων περίπου οι μισοί ήταν ανήλικοι.

Αναφερόμενη ειδικότερα στην Ελλάδα είπε μεταξύ άλλων ότι πραγματοποιήθηκαν τρεις πτήσεις με ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες με βάση τον Κανονισμό του Δουβλίνου κατά τους μήνες της πανδημίας, στις 11 Μαΐου, στις 28 Ιουλίου και στις 6 Αυγούστου, σε συνεννόηση με την ελληνική κυβέρνηση.

Με δε βάση το βρετανικό μεταναστευτικό νόμο η χώρα έχει υποδεχθεί 480 ασυνόδευτα παιδιά-αιτούντες άσυλο από την Ελλάδα, τη Γαλλία και την Ιταλία.

Οι αριθμοί αυτοί, πάντως, έχουν επικριθεί ως ανεπαρκείς και η βρετανική κυβέρνηση δέχεται εντονότερες πιέσεις να δώσει καταφύγιο σε ορισμένους από τους αιτούντες άσυλο από τη Μόρια μετά από τις καταστροφικές πυρκαγιές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!