Κυριακή, 17 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Σκάϊ]: Πιερρακάκης για gov.gr: Ποιες σημαντικές e-υπηρεσίες έρχονται – Από 8,8 εκατ. e-συναλλαγές στα 300 εκατ.
[Σκάϊ]: Πιερρακάκης για gov.gr: Ποιες σημαντικές e-υπηρεσίες έρχονται – Από 8,8 εκατ. e-συναλλαγές στα 300 εκατ.

[Σκάϊ]: Πιερρακάκης για gov.gr: Ποιες σημαντικές e-υπηρεσίες έρχονται – Από 8,8 εκατ. e-συναλλαγές στα 300 εκατ.

Όπως προανήγγειλε ο υπουργός έρχονται ακόμα περισσότερες ψηφιακές υπηρεσίες

Ο αριθμός των ψηφιακών συναλλαγών στο gov.gr από 8.8 εκατομμύρια το 2018, έφτασε τα 150 εκατομμύρια ψηφιακές συναλλαγές που έγιναν μόλις σε ένα εξάμηνο το 2021, ενώ το τρέχον έτος εκτιμάται ότι οι ψηφιακές συναλλαγές θα ξεπεράσουν τα 300 εκατομμύρια επισήμανε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης μιλώντας στο 14ο συνέδριο του ECR με τίτλο «Το μέλλον μας Τώρα: Αποτελεσματική ανταπόκριση σε έναν κόσμο που αλλάζει».

Όπως προανήγγειλε ο υπουργός έρχονται ακόμα περισσότερες ψηφιακές υπηρεσίες, οι οποίες στον πυρήνα τους θα έχουν την ίδια φιλοσοφία, δηλαδή να διευκολύνουν τον πολίτη και την επιχείρηση. Ανέφερε ενδεικτικά την ίδρυση ατομικής επιχείρησης, η οποία -όπως είπε- θα είναι έτοιμη σε μερικές εβδομάδες από τώρα, τις μεταβιβάσεις ακινήτων, ο οποίες θα γίνονται με ψηφιακό σύστημα στο συμβολαιογράφο, τις ανανεώσεις διπλωμάτων οδήγησης αλλά και τις ανανεώσεις διαβατηρίων.

H διαδικτυακή πύλη του gov.gr, είναι η κεντρική μεταρρύθμιση αυτής της κυβέρνησης στην ψηφιακή σφαίρα σημείωσε ο υπουργός.
«Για μας αυτό είναι το νέο πρόσωπο του κράτους, για εμάς εν τέλει το κράτος πρέπει να λειτουργεί σαν μια εφαρμογή όπου ο πολίτης αλληλεπιδρά μαζί του ίσως και σε κάποιες περισσότερες εφαρμογές, όταν μιλάμε για το σύστημα υγείας. Το κράτος πρέπει να επανασυσταθεί ως μια πλατφόρμα στην οποία αλληλεπιδρούμε μαζί του», τόνισε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!