Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Σκάϊ]: Πιερία: Πώς δρούσε το κύκλωμα παράνομων αδειών οδήγησης: Οι «μαϊμού» εξετάσεις και ο χρηματισμός
[Σκάϊ]: Πιερία: Πώς δρούσε το κύκλωμα παράνομων αδειών οδήγησης: Οι «μαϊμού» εξετάσεις και ο χρηματισμός

[Σκάϊ]: Πιερία: Πώς δρούσε το κύκλωμα παράνομων αδειών οδήγησης: Οι «μαϊμού» εξετάσεις και ο χρηματισμός

Από τους 14 συλληφθέντες, οι 6 είναι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, οι 7 ιδιοκτήτες σχολών εκπαίδευσης υποψηφίων οδηγών και διαμεσολαβητές και ένας πρόεδρος Δημοτικού Διαμερίσματος. Στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμα 2 υπάλληλοι της ίδιας Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών, ειδικός φρουρός και 216 ιδιώτες.

Σε 14 ανέρχονται οι συλλήψεις, από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, για την υπόθεση που αφορά εξάρθρωση κυκλώματος, στην Πιερία, τα μέλη του οποίου δραστηριοποιούνταν στην παράνομη έκδοση αδειών οδήγησης και πιστοποιητικών επαγγελματικής ικανότητας.

Ειδικότερα, από τους 14 συλληφθέντες, οι 6 είναι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, οι 7 ιδιοκτήτες σχολών εκπαίδευσης υποψηφίων οδηγών και διαμεσολαβητές και ένας πρόεδρος Δημοτικού Διαμερίσματος. Στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμα 2 υπάλληλοι της ίδιας Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών, ειδικός φρουρός και 216 ιδιώτες.

Σημειώνεται, ότι η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελίες στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, για χρηματισμό υπαλλήλων και παρατυπίες κατά τη διαδικασία των εξετάσεων, με την εμπλοκή και σχολών εκπαίδευσης υποψηφίων οδηγών.

Σύμφωνα με την έρευνα που διενεργήθηκε, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας δρούσαν τουλάχιστον από τον Οκτώβριο του 2020. Σκοπός τους ήταν να εφοδιάζουν υποψήφιους οδηγούς, παράνομα, με άδειες οδήγησης όλων των κατηγοριών και Πιστοποιητικά Επαγγελματικής Ικανότητας (ΠΕΙ) παρεμβαίνοντας στα στάδια της έγκρισης φακέλου, του ορισμού των εξεταστών και της πραγματοποίησης των θεωρητικών και πρακτικών εξετάσεων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!