Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Σκάϊ]: Περισσότεροι από 7.500 Αϊτινοί μετανάστες απελάθηκαν από τις ΗΠΑ σε λιγότερο από μήνα
[Σκάϊ]: Περισσότεροι από 7.500 Αϊτινοί μετανάστες απελάθηκαν από τις ΗΠΑ σε λιγότερο από μήνα

[Σκάϊ]: Περισσότεροι από 7.500 Αϊτινοί μετανάστες απελάθηκαν από τις ΗΠΑ σε λιγότερο από μήνα

Η κυβέρνηση Μπάιντεν είχε αναστείλει τις επαναπροωθήσεις παράτυπων μεταναστών στην Αιτή μετά τον σεισμό ο οποίος, στις 14 Αυγούστου, κατέστρεψε τις νοτιοδυτικές ακτές τη χώρας αυτής της Καραϊβικής σκοτώνοντας περισσότερους από 2.200 ανθρώπους

Περισσότεροι από 7.500 Αϊτινοί μετανάστες απελάθηκαν σε λιγότερο από τρεις εβδομάδες από τις ΗΠΑ, οι οποίες για τον λόγο αυτό ναύλωσαν 70 πτήσεις, ανακοίνωσε σήμερα ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης.

Καμιά πτήση δεν είχε προβλεφθεί για σήμερα, σύμφωνα με τον ΔΟΜ, κάτι που δεν είχε συμβεί από τις 19 Σεπτεμβρίου.

Σε αυτή τη χρονική περίοδο, “περισσότεροι από 7.500 άνθρωποι απελάθηκαν από τις ΗΠΑ προς την Αϊτή”, διευκρίνισε ο Τζουζέπε Λοπρέτε, διευθυντής του ΔΟΜ στην Αϊτή.

“Επί δυο εβδομάδες, είχαμε τουλάχιστον τρεις πτήσεις ημερησίως και έως οκτώ”, όταν υπήρχαν πολλοί που αναχωρούσαν, πρόσθεσε αναφέροντας ότι 70 πτήσεις είχαν ναυλωθεί συνολικά.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν είχε αναστείλει τις επαναπροωθήσεις παράτυπων μεταναστών στην Αιτή μετά τον σεισμό ο οποίος, στις 14 Αυγούστου, κατέστρεψε τις νοτιοδυτικές ακτές τη χώρας αυτής της Καραϊβικής σκοτώνοντας περισσότερους από 2.200 ανθρώπους.

Αλλά η συγκέντρωση στα μέσα Σεπτεμβρίου 30.000 και πλέον μεταναστών, στην πλειονότητά τους Αϊτινών, κάτω από μια γέφυρα στα σύνορα μεταξύ του Μεξικού και του Τέξας άλλαξε τα δεδομένα.

Επικαλούμενες έναν υγειονομικό κανονισμό για την αντιμετώπιση της πανδημίας Covid-19, οι ΗΠΑ είχαν ξεκινήσει τότε τη μαζική επιστροφή αυτών των μεταναστών, το 20% των οποίων ήταν παιδιά, πραγματοποιώντας καθημερινές πτήσεις προς την πρωτεύουσα Πορτ-ο-Πρενς και το Καπ-Αϊτιέν, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!