Κυριακή, 1 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Σκάϊ]: Πελώνη σε ΣΚΑΪ: Δεν υπήρξε ποτέ απαλλαγή από τη χρήση μάσκας
[Σκάϊ]: Πελώνη σε ΣΚΑΪ: Δεν υπήρξε ποτέ απαλλαγή από τη χρήση μάσκας

[Σκάϊ]: Πελώνη σε ΣΚΑΪ: Δεν υπήρξε ποτέ απαλλαγή από τη χρήση μάσκας

Για τα νέα μέτρα που τίθενται σε ισχύ από αύριο με μόνο καθιστούς πελάτες στα μπαρ και την εστίαση, σχολίασε ότι το φαινόμενο είναι δυναμικό, τα δεδομένα αξιολογούνται και «ό,τι χρειάζεται να γίνει θα γίνει».

Δεν υπήρξε ποτέ απαλλαγή από τη χρήση μάσκας, η χρήση της είναι υποχρεωτική σε όλους τους κλειστούς χώρους αλλά και στους εξωτερικούς όπου υπάρχει συγχρωτισμός και έντονη συνάθροιση, τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα» . Πρόσθεσε ότι η απόφαση αυτή ανακοινώθηκε στις 23 Ιουνίου μετά από ομόφωνη εισήγηση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων.

Απέκλεισε νέα οριζόντια μέτρα τύπου lockdown αφήνοντας ωστόσο ανοιχτό το ενδεχόμενο για τοπικές παρεμβάσεις αν χρειαστούν. Η κοινωνία και η οικονομία πρέπει να μείνουν ανοιχτές, δεν πρέπει να ξαναπάμε σε τέτοιου είδους μέτρα, δεν μπορεί ένα κομμάτι της κοινωνίας να κρατά τους άλλους πίσω, σημείωσε η κ. Πελώνη.

Η κ. Πελώνη προειδοποίησε ότι δεν μπορεί να υπάρξει εφησυχασμός καθώς λόγω και της ιδιαίτερα μεταδοτικής μετάλλαξης Δέλτα τα μέτρα πρέπει να τηρούνται και οι εμβολιασμοί να προχωρήσουν.

«Το μόνο όπλο απέναντι στη μετάλλαξη και απέναντι στον ιό, η μόνη ασπίδα και για τον εαυτό μας και για τους άλλους είναι ο εμβολιασμός» τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος

Μιλώντας για την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού, ανέφερε ότι ο μέσος όρος ηλικίας είναι τα 27 έτη, διαπιστώθηκε μεγάλη θετικότητα στην περιοχή της Γλυφάδας και από την ιχνηλάτηση προκύπτει μετάδοση από συγκεκριμένες δραστηριότητες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!