Παρασκευή, 3 Δεκεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Σκάϊ]: Το «παρκαρισμένο» φορτίο των 5 δισ. δολαρίων που κανείς δεν μπορεί να αγγίξει
[Σκάϊ]: Το «παρκαρισμένο» φορτίο των 5 δισ. δολαρίων που κανείς δεν μπορεί να αγγίξει

[Σκάϊ]: Το «παρκαρισμένο» φορτίο των 5 δισ. δολαρίων που κανείς δεν μπορεί να αγγίξει

Με την αγορά να έχει «στεγνώσει» και να αναζητάει αγωνιωδώς πρώτες ύλες, το εν λόγω απόθεμα θεωρείται κάτι παραπάνω από «χρυσάφι» ή «ανάσα ζωής».

Σε ένα βιομηχανικό πάρκο, κοντά στις ακτές της Νότιας Σινικής Θάλασσας, βρίσκεται ένα γιγαντιαίο απόθεμα μετάλλων, αξίας τουλάχιστον 5 δισ. δολαρίων.

Ένα απόθεμα, το οποίο η παγκόσμια οικονομία έχει πιο πολύ ανάγκη από ποτέ. Αλλά, δυστυχώς, κανείς δεν μπορεί να το αγγίξει (ή δεν θέλει να το αγγίζει).

Με την αγορά να έχει «στεγνώσει» και να αναζητάει αγωνιωδώς πρώτες ύλες, το εν λόγω απόθεμα αλουμινίου θεωρείται κάτι παραπάνω από «χρυσάφι» ή «ανάσα ζωής».

Όμως, οι τελωνειακές αρχές του Βιετνάμ έχουν απαγορεύσει την πρόσβαση σε αυτό, παρά τη σπουδαιότητά του για την ομαλοποίηση του ισοζυγίου προσφοράς – ζήτησης.

Ας μην ξεχνάμε ότι η τάχιστη ανάκαμψη από την πανδημική κρίση έχει προκαλέσει μεγάλες αναταράξεις στην παγκόσμια οικονομία, η οποία δεν προλαβαίνει να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση, με αποτέλεσμα να έχει προκύψει ένα μπαράζ ελλείψεων σε πρώτες ύλες και βασικά αγαθά.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το «παρκαρισμένο» απόθεμα αλουμινίου ισούται με 1,8 εκατ. τόνους, όσο είναι δηλαδή και η ετήσια κατανάλωση της Ινδίας, της δεύτερης μεγαλύτερης αγοράς του κόσμου σε επίπεδο μετάλλων.

«Βιώνουμε το μεγαλύτερο έλλειμμα στην παγκόσμια αγορά των τελευταίων τουλάχιστον 20 ετών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!