Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Σκάϊ]: Πανεπιστήμια: Στα αμφιθέατρα ξανά οι φοιτητές – Ποιες σχολές ανοίγουν την άλλη Δευτέρα
[Σκάϊ]: Πανεπιστήμια: Στα αμφιθέατρα ξανά οι φοιτητές – Ποιες σχολές ανοίγουν την άλλη Δευτέρα

[Σκάϊ]: Πανεπιστήμια: Στα αμφιθέατρα ξανά οι φοιτητές – Ποιες σχολές ανοίγουν την άλλη Δευτέρα

Για παράδειγμα στο ΕΚΠΑ, στο Τμήμα Φιλολογίας ξεκινούν τα μαθήματα σήμερα, ενώ στο Τμήμα Ψυχολογίας στις 11 Οκτωβρίου, όπως και στη Νομική Σχολή.

Αρχίζει σήμερα η νέα ακαδημαϊκή χρονιά στα πανεπιστήμια, που υποδέχονται στις εγκαταστάσεις τους για πρώτη φορά τους φετινούς αλλά και τους περσινούς επιτυχόντες.

Ωστόσο ορισμένα ιδρύματα, όπως το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, το Πάντειο, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου ανακοίνωσαν την έναρξη των μαθημάτων από τη Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου, για την “καλύτερη προετοιμασία τους στην εφαρμογή του υγειονομικού πρωτοκόλλου”.

Αντίθετα, το ΕΜΠ, το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας θα ξεκινήσουν τα μαθήματα από σήμερα, 4 Οκτωβρίου.

Διαφοροποιήσεις ενδέχεται να υπάρχουν στις επιμέρους σχολές και στα τμήματα των Πανεπιστημίων όπως για παράδειγμα στο ΕΚΠΑ, όπου στο Τμήμα Φιλολογίας ξεκινούν τα μαθήματα στις 4 Οκτωβρίου, ενώ το Τμήμα Ψυχολογίας στις 11 Οκτωβρίου, όπως και στη Νομική Σχολή.

Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου Παιδείας, τα μαθήματα, θεωρητικά και εργαστηριακά, θα πραγματοποιηθούν υποχρεωτικά δια ζώσης με αυξημένα μέτρα για τη διασφάλιση της υγείας της εκπαιδευτικής κοινότητας.
Η είσοδος στα Πανεπιστήμια, θα γίνεται είτε με πιστοποιητικό εμβολιασμού, ή νόσησης, ή βεβαίωση αρνητικού τεστ rapid ή μοριακού 2 φορές την εβδομάδα, κάθε Τρίτη και Παρασκευή.
Το διδακτικό προσωπικό και οι φοιτητές, όταν προσέρχονται στα Πανεπιστήμια, οφείλουν να πληρούν μία από τις εξής προϋποθέσεις:

να επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού για Covid-19, τον οποίο έχουν ολοκληρώσει προ τουλάχιστον 14 ημερών ή

να επιδεικνύουν πιστοποιητικό νόσησης τελευταίου εξαμήνου, ή

να επιδεικνύουν βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος σε εργαστηριακό έλεγχο (rapid ή PCR) για κορωνοϊό 2 φορές την εβδομάδα, με δική τους δαπάνη, έως 48 ώρες πριν την προσέλευσή τους στα ΑΕΙ κάθε Τρίτη και Παρασκευή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!