Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Σκάϊ]: Ωράριο σε Βενζινάδικα- φαρμακία και διαδημοτικές μετακινήσεις: Χρήσιμες διευκρινίσεις από ΓΓΠΠ
[Σκάϊ]: Ωράριο σε Βενζινάδικα- φαρμακία και διαδημοτικές μετακινήσεις: Χρήσιμες διευκρινίσεις από ΓΓΠΠ

[Σκάϊ]: Ωράριο σε Βενζινάδικα- φαρμακία και διαδημοτικές μετακινήσεις: Χρήσιμες διευκρινίσεις από ΓΓΠΠ

Τι ισχύει για τα ωράρια λειτουργίας σε φαρμακεία, πρατήρια καυσίμων και μετακινήσεις σε διαφορετικούς δήμους σύμφωνα με την ΓΓΠΠ.

Διευκρινίσεις σχετικά με το ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων και των πρατηρίων καυσίμων δίνουν κύκλοι της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Συγκεκριμένα κύκλοι της ΓΓΠΠ επισημαίνουν στο Αθηναϊκό/ Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων: «Προς διευκόλυνση των επιχειρήσεων και των πολιτών γνωρίζουμε ότι, το ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων και πρατήριων καυσίμων ισχύει όπως προβλέπεται από τις ειδικότερες διατάξεις που ρυθμίζουν τη λειτουργία τους και δεν επηρεάζεται από την απαγόρευση κυκλοφορίας όπως ισχύει ανά περιοχή».

Παράλληλα τονίζουν ότι δεν υφίστανται απαγορεύσεις διαδημοτικού επίπεδου εντός της ίδιας περιφέρειας.

Υπενθυμίζεται πως, επιπρόσθετα περιοριστικά μέτρα για τις περιφερειακές ενότητες Αττικής, Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, τους δήμους Θήρας, Μυκόνου, Χαλκιδέων, Πατρέων και Αγίου Νικολάου Κρήτης, ανακοίνωσε χθες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα.

Παράλληλα στο «κόκκινο» εντάχθηκε η περιφερειακή Ενότητα της Θεσσαλονίκης από το Σάββατο 6/2 στις 6 το πρωί.

Όσον αφορά στην Αττική, τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική, προκειμένου να περιοριστεί η κινητικότητα, τίθενται σε ισχύ από σήμερα έως τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου τα παρακάτω μέτρα:

- Κάθε Σάββατο και Κυριακή επιτρέπεται η μετακίνηση μέχρι τις 6 το απόγευμα. Συγκεκριμένα η μετακίνηση γίνεται μόνο με SMS και για τους 6 λόγους που συνοδεύουν τη χρήση του και μόνο μέχρι τις 6 το απόγευμα. Η απαγόρευση της κυκλοφορίας για το Σάββατο και την Κυριακή ξεκινά στις 6 το απόγευμα και ισχύει μέχρι τις 5 το πρωί.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!