Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Σκάϊ]: ΟΟΣΑ: Τα lockdown θα παραμείνουν παρά την έλευση του εμβολίου
[Σκάϊ]: ΟΟΣΑ: Τα lockdown θα παραμείνουν παρά την έλευση του εμβολίου

[Σκάϊ]: ΟΟΣΑ: Τα lockdown θα παραμείνουν παρά την έλευση του εμβολίου

Τι περιμένουμε το 2021;

Τι περιμένουμε το 2021; Περισσότερα lockdown και μέτρα κοινωνική αποστασιοποίησης, παρά την ελπίδα που φέρνουν τα εμβόλια. Αυτό σημαίνει πρακτικά ανάκαμψη μετά σοβαρών εμποδίων για μεγάλες και μικρές οικονομίες όπως επισημαίνει ο ΟΟΣΑ, ο οποίος πρόσφατα προειδοποίησε, όπως και η Παγκόσμια Τράπεζα, για μία νέα «χαμένη δεκαετία» με αναιμικούς ρυθμούς ανάπτυξης και παρενέργειες στην αγορά εργασίας, όπως αναφέρει το Money Review .

Κληθείσα από το BBC να σχολιάσει τις προσδοκίες για ταχεία έξοδο από την κρίση, χάρη στον εμβολιασμό του πληθυσμού, η επικεφαλής οικονομολόγος του ΟΟΣΑ, Λόρενς Μπουν, διεμήνυσε: «Πιθανότατα έχουμε μπροστά μας έξι με εννιά ή και δώδεκα μήνες με μέτρα». Όπως είπε θα πρέπει να διατηρηθούν σε ισχύ τόσο τα περιοριστικά μέτρα όσο και η στήριξη των κυβερνήσεων στην οικονομία όσο θα προχωράει η διαδικασία του εμβολιασμού, καθώς μία χαλάρωση και περαιτέρω έξαρση του ιού θα σήμαινε βαθύτερες ακόμη πληγές για την οικονομία. «Δεν λέω ότι είναι εύκολο. Λέω όμως ότι το είδαμε να λειτουργεί το 2020» επισημαίνει.

Ένα νέο στέλεχος του ιού, πολύ πιο μεταδοτικό, έχει οδηγήσει σε επιστροφή των σκληρών lockdown σε πολλές χώρες ανά τον πλανήτη. Σε παγκόσμιο επίπεδο ο ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων έχει εκτιναχθεί το τελευταίο διάστημα σε επίπεδα- ρεκόρ. Ελάχιστες είναι οι χώρες- κυρίως στην Ασία- που έχουν θέσει υπό σχετικό έλεγχο την πανδημία. Έτσι έχουμε μπροστά μας, σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, μία άνιση ανάκαμψη, με την Κίνα να προβλέπεται να αναπτυχθεί με ρυθμούς 8% το 2021 και άλλες οικονομίες με ρυθμούς μόλις 3% μετά τη βουτιά του 2020.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!