Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Σκάϊ]: “Όχι” των τοπικών ηγετών του Μάντσεστερ στα νέα περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό
[Σκάϊ]: “Όχι” των τοπικών ηγετών του Μάντσεστερ στα νέα περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό

[Σκάϊ]: “Όχι” των τοπικών ηγετών του Μάντσεστερ στα νέα περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό

Τα βρετανικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για πρωτοφανή αντιπαράθεση κεντρικής κυβέρνησης και τοπικής αυτοδιοίκησης.

Λονδίνο: Θανάσης Γκαβός

Ο δήμαρχος του Ευρύτερου Μάντσεστερ Άντι Μπέρναμ δήλωσε ότι οι τοπικοί ηγέτες απορρίπτουν ομόφωνα το σχέδιο της κυβέρνησης για υπαγωγή της περιοχής στην τρίτη και αυστηρότερη βαθμίδα μέτρων κατά του κορωνοϊού καθώς δε συνοδεύεται από επαρκές πακέτο οικονομικής στήριξης.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση Τζόνσον ότι αντιμετωπίζει με περιφρόνηση και ως πειραματόζωο τη βόρεια Αγγλία. Υποστήριξε πως τα μέτρα του αρχικού lockdown ήρθησαν σε όλη την Αγγλία όταν η εικόνα βελτιώθηκε στο Λονδίνο αν και στο βορρά η κατάσταση ήταν ακόμα ανησυχητική και ότι τώρα ξανά η βόρεια Αγγλία καλείται να υποστεί τις συνέπειες του χειρισμού της πανδημίας.

Ο κ. Μπέρναμ, πρώην υπουργός των Εργατικών, αποκάλυψε πως ο αναπληρωτής αρχίατρος για την Αγγλία είπε στους τοπικούς ηγέτες ότι για να ανακοπεί η διασπορά του ιού θα απαιτηθούν αυστηρότερα μέτρα από αυτά που προβλέπει ακόμη και η τρίτη βαθμίδα περιορισμών.

«Η μπάλα είναι στο γήπεδο της κυβέρνησης», είπε ο κ. Μπέρναμ στην παρατήρηση ότι το Λονδίνο μπορεί να επιβάλει μονομερώς τα μέτρα, που περιλαμβάνουν κλείσιμο των παμπ, των μπαρ, των γυμναστηρίων, των καζίνο και των γραφείων στοιχημάτων, καθώς και απαγόρευση συναντήσεων σε κλειστό χώρο ή και σε κήπους σπιτιών ατόμων που δε συγκατοικούν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!