Παρασκευή, 5 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Σκάϊ]: Νότια Αφρική: Θα χορηγήσουν το εμβόλιο της Johnson & Johnson στους υγειονομικούς στο πλαίσιο “έρευνας”
[Σκάϊ]: Νότια Αφρική: Θα χορηγήσουν το εμβόλιο της Johnson & Johnson στους υγειονομικούς στο πλαίσιο “έρευνας”

[Σκάϊ]: Νότια Αφρική: Θα χορηγήσουν το εμβόλιο της Johnson & Johnson στους υγειονομικούς στο πλαίσιο “έρευνας”

Η απόφαση αυτή ελήφθη λίγες ημέρες αφού η χώρα ανέστειλε τον εμβολιασμό κατά της covid-19 με το εμβόλιο που έχουν αναπτύξει η AstraZeneca και η Οξφόρδη.

Ο υπουργός Υγείας της Νότιας Αφρική δήλωσε σήμερα ότι οι αρχές θα εμβολιάσουν το υγειονομικό προσωπικό της χώρας κατά της covid-19 με το εμβόλιο της Johnson & Johnson υπό τη μορφή “έρευνας” σε συνεργασία με το Ιατρικό Ερευνητικό Συμβούλιο.

Η απόφαση αυτή ελήφθη λίγες ημέρες αφού η χώρα ανέστειλε τον εμβολιασμό κατά της covid-19 με το εμβόλιο που έχουν αναπτύξει η AstraZeneca και η Οξφόρδη, μετά τη δημοσίευση των στοιχείων μιας μικρής έρευνας η οποία έδειξε ότι το εμβόλιο αυτό δεν προστατεύει από την ήπια ή μέτρια νόσηση όσους έχουν προσβληθεί από το νοτιοαφρικανικό παραλλαγμένο στέλεχος του κορονοϊού (501Υ.V2), το οποίο εξαπλώνεται γρήγορα στη χώρα.

“Με δεδομένο το αποτέλεσμα των ερευνών αποτελεσματικότητας, το υπουργείο Υγείας θα συνεχίσει τον προγραμματισμένο εμβολιασμό των υγειονομικών χρησιμοποιώντας το εμβόλιο της Johnson & Johnson αντί αυτό της AstraZeneca”, δήλωσε ο υπουργος Υγείας Ζουέλι Εμκίζε.

“Το εμβόλιο της J&J έχει αποδειχθεί αποτελεσματικό (…) Ο εμβολιασμός θα πραγματοποιηθεί με τη μορφή έρευνας με τη συνεργασία του Ιατρικού Ερευνητικού Συμβουλίου και του υπουργείου Υγείας”, πρόσθεσε.

Εξάλλου μέσα στην επόμενη εβδομάδα σύμβουλοι της κυβέρνησης θα προτείνουν λύσεις για τις δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca που έχει ήδη λάβει η Νότια Αφρική, με την πώλησή τους να αποτελεί μία επιλογή, επεσήμανε ο Εμκίζε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!