Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Σκάϊ]: Νετανιάχου: Ο πολυκομματικός συνασπισμός Λαπίντ-Μπένετ είναι η μεγαλύτερη εκλογική απάτη
[Σκάϊ]: Νετανιάχου: Ο πολυκομματικός συνασπισμός Λαπίντ-Μπένετ είναι η μεγαλύτερη εκλογική απάτη

[Σκάϊ]: Νετανιάχου: Ο πολυκομματικός συνασπισμός Λαπίντ-Μπένετ είναι η μεγαλύτερη εκλογική απάτη

Ο Νετανιάχου βασίζει τον ισχυρισμό του σε μια προεκλογική υπόσχεση που έδωσε αλλά δεν τήρησε ο Νάφταλι Μπένετ, ο εθνικιστής πολιτικός που πρόκειται να τον αντικαταστήσει στην πρωθυπουργία, εφόσον λάβει την ψήφο εμπιστοσύνης του κοινοβουλίου.

Ο απερχόμενος πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου υποστήριξε σήμερα ότι ο νέος, πολυκομματικός συνασπισμός που απειλεί να τον ανατρέψει ήταν το αποτέλεσμα “της μεγαλύτερης εκλογικής απάτης” στην ιστορία της δημοκρατίας.

Ο Νετανιάχου εξαπέλυσε αυτήν την κατηγορία, ώρες αφότου ο επικεφαλής της υπηρεσίας εσωτερικών πληροφοριών (Σιν Μπέιτ) προειδοποίησε δημοσίως ότι υπάρχει κίνδυνος πολιτικής βίας. Ο Νετανιάχου βασίζει τον ισχυρισμό του σε μια προεκλογική υπόσχεση που έδωσε αλλά δεν τήρησε ο Νάφταλι Μπένετ, ο εθνικιστής πολιτικός που πρόκειται να τον αντικαταστήσει στην πρωθυπουργία, εφόσον λάβει την ψήφο εμπιστοσύνης του κοινοβουλίου.

Ο Μπένετ είχε δεσμευτεί ότι δεν θα συνεργαστεί με αριστερά, κεντρώα και αραβικά κόμματα, όμως την Τετάρτη ανακοίνωσε ότι κατέληξε σε συμφωνία με τον κεντρώο Γιαΐρ Λαπίντ, για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού με κόμματα από όλο το πολιτικό φάσμα. Με βάση αυτή τη συμφωνία, ο Μπένετ θα αναλάβει πρώτος την πρωθυπουργία, την οποία θα παραδώσει στη συνέχεια στον Λαπίντ.

“Παρακολουθούμε τη μεγαλύτερη εκλογική απάτη στην ιστορία της χώρας, κατά την άποψή μου, στην ιστορία οποιασδήποτε δημοκρατίας”, είπε ο Νετανιάχου μιλώντας σε βουλευτές του Λικούντ, του κόμματός του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!