Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Σκάϊ]: Nέος Μητροπολίτης Λαγκαδά o Αρχιμανδρίτης Πλάτων Κρικρής
[Σκάϊ]: Nέος Μητροπολίτης Λαγκαδά o Αρχιμανδρίτης Πλάτων Κρικρής

[Σκάϊ]: Nέος Μητροπολίτης Λαγκαδά o Αρχιμανδρίτης Πλάτων Κρικρής

Ο νέος μητροπολίτης Λαγκαδά, έλαβε από το εκλεκτορικό Σώμα 55 ψήφους και ο συνυποψήφιος του μητροπολίτης Βρεσθένης έλαβε 18 ψήφους.

Νέος μητροπολίτης Λαγκαδά Λιτής και Ρεντίνης εξελέγη πριν απο λίγο από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος ο αρχιμανδρίτης Πλάτωνας Κρικρής.

Ο νέος μητροπολίτης Λαγκαδά, έλαβε από το εκλεκτορικό Σώμα 55 ψήφους και ο συνυποψήφιος του μητροπολίτης Βρεσθένης έλαβε 18 ψήφους.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΝΕΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΛΑΓΚΑΔΑ ΠΛΑΤΩΝΑ

Ο εψηφισμένος μητροπολίτης Λαγκαδά Πλάτων Κρικρῆς εγεννήθη είς τήν Ίεράν νῆσον της Πάτμου τό ἕτος 1962,ὀπου παρακολούθησε τίς ἐγκύκλιες σπουδές και ἀπεφοίτησε ἀπό τήν Πατμιάδα Ἐκκλησιαστική Σχολή.Τό ἔτος 1977 εισήχθη ὠς δόκιμος μοναχός στην Ἱερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Ἁγίου Ιωάννου τοῡ Θεολόγου και τον Απρίλιο του 1979 εκάρη μοναχός ὑπό του θείου του μακαριστού Καθηγουμένου Ισιδώρου(μετέπειτα Επισκόπου Τράλλεων), λαβών το όνομα Πλάτων προς τιμήν του Αγίου Εθνοιερομάρτυρος Πλάτωνος Αϊβαζίδου συγγενούς εκ πατρός του. Υπηρέτησε ως Κωδικογράφος της Μονής, Κατηχητής της Πατριαρχικής Εξαρχίας Πάτμου και ασχολήθηκε με την παλαιογραφία στην Πατμιακή βιβλιοθήκη.

Χειροτονηθείς Διάκονος το 1983 διορίσθηκε είς τόν Ιερόν Ναόν Αγίου Δημητρίου Αμπελοκήπων και Πρεσβύτερος-Αρχιμανδρίτης το έτος 1985 υπηρετήσας είς τήν Ιεράν Μητρόπολιν Περιστερίου ,αναπτύξας πλούσια πνευματική δραστηριότητα σε όλους τους τομείς της ενοριακής ποιμαντικής. Επί δεκαετίας εξέδιδε και διηύθυνε το μηνιαίο περιοδικό «Ενοριακή Διακονία». Το 1997 μετατέθηκε στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών όπου έως σήμερα διακονεί ως Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Δημήτριου Αμπελοκήπων, τον οποίον εξωράισε, επεράτωσε δε και εξόπλισε Ενοριακό Ξενώνα Φιλοξενίας ιδρύσας εντός αυτού Παρεκκλήσιον προς τιμήν της Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!