Παρασκευή, 23 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Σκάϊ]: Νέες επενδύσεις στην Ελλάδα από τη βρετανική Brookstreet – Τι σχεδιάζει
[Σκάϊ]: Νέες επενδύσεις στην Ελλάδα από τη βρετανική Brookstreet – Τι σχεδιάζει

[Σκάϊ]: Νέες επενδύσεις στην Ελλάδα από τη βρετανική Brookstreet – Τι σχεδιάζει

Η σχέση της Brookstreet με την Ελλάδα εδράζεται στην καταγωγή από τη χώρα μας των ιδρυτών της, του διακεκριμένου ‘deal maker’ στον τομέα των συγχωνεύσεων και εξαγωγών Όμηρου Σαρίκα και του αείμνηστου Γιώργου Μπόλου.

Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός

Μία νέα σειρά επενδύσεων με στόχευση στην ελληνική επιχειρηματικότητα και καινοτομία δρομολογεί ένα από τα πιο δυναμικά σχήματα του Λονδίνου που έχει ήδη επιδείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για επιχειρηματικά εγχειρήματα στη χώρα μας, σύμφωνα με πηγές του ΣΚΑΪ στη βρετανική πρωτεύουσα.

Πρόκειται για την Brookstreet Equity Partners, που ιδρύθηκε πριν από λίγα χρόνια από παράγοντες του χρηματοπιστωτικού τομέα του Λονδίνου με ιδιαίτερη σχέση με την Ελλάδα, μετά από ‘exit’ από επιτυχημένη συμφωνία ανάπτυξης της Tickethour. Η ‘Brookstreet’ έχει έκτοτε οικοδομήσει διεθνείς υποδομές ανάλογες των μεγάλων funds και ένα εκτενές επενδυτικό οικοσύστημα.

Τα τελευταία χρόνια η συγκεκριμένη βρετανική εταιρεία επιχειρηματικών κεφαλαίων έχει γίνει γνωστή για την επιλεκτική τοποθέτηση της στο ελληνικό επιχειρηματικό τοπίο σε στοχευμένους μετα-Covid θεματικούς κλάδους, όπως ρομποτική, νανοτεχνολογία, λογισμικά διαχείρισης ενέργειας, κτιρίων και απομακρυσμένου εργατικού δυναμικού.

Αρκετά ελληνικά επιχειρηματικά εγχειρήματα του εξωτερικού έχουν ωφεληθεί από την ενεργή εμπλοκή της Brookstreet, με άμεσες επενδύσεις ή και έμμεσες συμμετοχές.

Όπως πληροφορείται ο ΣΚΑΪ, η Brookstreet έχει στα σκαριά τη δημιουργία μεγάλου fund καινοτόμας ανάπτυξης με ειδική κατανομή για την Ελλάδα και με ενεργοποίηση διασυνδέσεων σε όλο τον κόσμο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!