Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Σκάϊ]: Νέες διατάξεις για τις αδίκαστες υποθέσεις του νόμου Κατσέλη
[Σκάϊ]: Νέες διατάξεις για τις αδίκαστες υποθέσεις του νόμου Κατσέλη

[Σκάϊ]: Νέες διατάξεις για τις αδίκαστες υποθέσεις του νόμου Κατσέλη

Περίπου 75.000 αδίκαστες υποθέσεις για τον νόμο Κατσέλη. Νέος νόμος για τη σύντομη εκδίκαση τους. Τί προβλέπει. Πώς θα δικαστούν γρήγορα οι υποθέσεις που εκκρεμούν στα δικαστήρια ως το 2032.

Της Ιωάννας Μάνδρου

Με νέο τρόπο εκδίκασης επιχειρεί το υπουργείο Δικαιοσύνης να δικαστούν οι εκκρεμείς αιτήσεις για υπαγωγή στον λεγόμενο νόμο Κατσέλη, που σήμερα έχουν προσδιοριστεί στα δικαστήρια ως και το 2032!

Με διατάξεις, που έχει επεξεργαστεί το υπουργείο Δικαιοσύνης, για τις 75.000 περίπου αδίκαστες υποθέσεις – μεταξύ του 2021 και του 2032- προβλέπεται ότι θα γίνουν, σε ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα, νέες αιτήσεις και οι δίκες θα γίνονται στο εξής μόνον με έγγραφα, χωρίς ακροαματική διαδικασία.

Στόχος είναι να εκκαθαριστούν δικαστικά γρήγορα το αργότερο ως το 2022 οι σχετικές υποθέσεις, ώστε να ξέρουν οι ενδιαφερόμενοι αν μπορούν να υπαχθούν η όχι στον λεγόμενο νόμο Κατσέλη και να ρυθμίσουν ανάλογα τις υποθέσεις τους.

Το σχετικό νομοσχέδιο, όπως έγινε γνωστό, προωθήθηκε ήδη από τον υπουργό Δικαιοσύνης Κων. Τσιάρα σε δημόσια διαβούλευση, αφού είχε ήδη τεθεί σε διάλογο με τους αρμόδιους φορείς και σύντομα θα πάρει τον δρόμο για τη Βουλή.

Παράλληλα με άλλες διατάξεις, επιχειρείται ο εκσυγχρονισμός του επαγγέλματος του δικηγόρου, με την αλλαγή επί το αυστηρότερο της διαδικασία απόκτησης της δικηγορικής ιδιότητας για τους αποφοίτους των νομικών σχολών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!