Κυριακή, 20 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Σκάϊ]: Νέα αποκαλυπτικά στοιχεία για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι
[Σκάϊ]: Νέα αποκαλυπτικά στοιχεία για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι

[Σκάϊ]: Νέα αποκαλυπτικά στοιχεία για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι

Γνώριζαν για νεκρούς πριν από τη σύσκεψη υπό τον Αλέξη Τσίπρα – Τα νέα στοιχεία που περιλαμβάνει η δικογραφία – Κλείνει η ανάκριση για την εκατόμβη των νεκρών – Αποκαλυπτικοί διάλογοι – Ολέθρια λάθη και ευθύνες για την τραγωδία.

Της Ιωάννας Μάνδρου

Τα ολέθρια λάθη και τις παραλείψεις του κρατικού μηχανισμού, αλλά και την απουσία διαχείρισης στην κρίση που ξέσπασε με τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι με την εκατόμβη των νεκρών, αναδεικνύονται από την ογκώδη δικογραφία που σχηματίστηκε από τις ανακρίσεις για την υπόθεση.

Όπως προκύπτει και από την καταγραφή συνομιλιών μεταξύ υπηρεσιακών παραγόντων της Πυροσβεστικής και απλών πυροσβεστών, η τότε κυβέρνηση ήταν σε γνώση της ύπαρξης νεκρών πριν αρχίσει η σύσκεψη κυβερνητικών και υπηρεσιακών παραγόντων υπό τον τότε πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Η ύπαρξη των νεκρών, και η γνώση για την τραγωδία που είχε αρχίσει να ξετυλίγεται στην νοτιοανατολική Αττική προκύπτει από συνομιλίες που υπάρχουν στη δικογραφία. Επίσης άλλα στοιχεία συνηγορούν πως τα εναέρια μέσα που θα μπορούσαν σε έγκαιρο χρόνο να συμβάλλουν καθοριστικά στην αντιμετώπιση της πύρινης λαίλαπας παρέμειναν καθηλωμένα και δεν χρησιμοποιήθηκαν.

Η δικογραφία για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, αναμένεται εντός των προσεχών ημερών να σταλεί στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο καθώς η ανακριτική διαδικασία που διενεργήθηκε από τον ανακριτή Αθανάσιο Μαρνέρη ολοκληρώθηκε με τις απολογίες των κατηγορουμένων ( παραγόντων των αρμοδίων κρατικών υπηρεσιών, αυτοδιοικητικοί και λοιποί).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!