Κυριακή, 6 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Σκάϊ]: Μπαράζ τοποθετήσεων για τη συνταγματικότητα της απαγόρευσης των συγκεντρώσεων
[Σκάϊ]: Μπαράζ τοποθετήσεων για τη συνταγματικότητα της απαγόρευσης των συγκεντρώσεων

[Σκάϊ]: Μπαράζ τοποθετήσεων για τη συνταγματικότητα της απαγόρευσης των συγκεντρώσεων

Ανεκτή η απαγόρευση αναφέρει η Συντονιστική των Δικηγορικών Συλλόγων όλης της χώρας. Υπέρ των περιορισμών για λόγους δημόσιας υγείας έχει ταχθεί και το ΣτΕ. Τί λένε πανεπιστημιακοί και νομικοί.

Της Ιωάννας Μάνδρου

Mπαράζ τοποθετήσεων για τη νομιμότητα και συνταγματικότητα της απαγόρευσης των συγκεντρώσεων ενόψει της 17ης Νοέμβρη προκάλεσε η ανακοίνωση της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων που τάχθηκε κατά της γενικής απαγόρευσης ως αντισυνταγματικής και ζήτησε την ανάκληση της απόφασης.

Η Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας με ανακοίνωση της τάσσεται υπέρ της συνταγματικότητας της απαγόρευσης τονίζοντας μεταξύ άλλων

“Υπό τις επικρατούσες υγειονομικές συνθήκες, εθνικές και θρησκευτικές εορτές, επετειακές και κάθε είδους μαζικές εκδηλώσεις δεν μπορούν να γίνουν με τη μορφή που γνωρίζαμε μέχρι την εκδήλωση της πανδημίας και η λήψη περιοριστικών μέτρων, που κάμπτουν το δικαίωμα, υπό τις παρούσες εξαιρετικές συνθήκες, θεωρείται ανεκτή”.

Παράλληλα, πέραν του ομότιμου καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου Νίκου Αλιβιζάτου που τοποθετήθηκε υπέρ της συνταγματικότητας της απαγόρευσης βασιζόμενος στην Πράξ Νομοθετικού Περιεχομένου που εκδόθηκε τον περασμένο Μάρτιο για μέτρα κατά της πανδημίας η οποία και έχει κυρωθεί από τη Βουλή,πολλοί πανεπιστημιακοί τάχθηκαν επίσης με επιχειρήματα υπέρ της συνταγματικότητας, θέτοντας όμως,όπως και η Συντονιστική των Δικηγορικών Συλλόγων θέματα αναλογικότητας των μέτρων αλλά και θεμελίωσης τους σε απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Δημόσιας Υγείας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!