Κυριακή, 24 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Σκάϊ]: Μπακογιάννη σε ΣΚΑΪ: Ιστορική η αμυντική συμφωνία Ελλάδας- Γαλλίας. Τα οφέλη και τι σημαίνει για Τουρκία
[Σκάϊ]: Μπακογιάννη σε ΣΚΑΪ: Ιστορική η αμυντική συμφωνία  Ελλάδας- Γαλλίας. Τα οφέλη και τι σημαίνει για Τουρκία

[Σκάϊ]: Μπακογιάννη σε ΣΚΑΪ: Ιστορική η αμυντική συμφωνία Ελλάδας- Γαλλίας. Τα οφέλη και τι σημαίνει για Τουρκία

« Θυμηθείτε που ήμασταν πριν από 2 χρόνια» σχολίασε η κα Μπακογιάννη.

Για ιστορική συμφωνία έκανε λόγο η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας στον ΣΚΑΙ για την αγορά των φρεγατών και την αμυντική συνεργασία Ελλάδας-Γαλλίας.

Μια τέτοια αμυντική συνεργασία συνεπάγεται πως σε περίπτωση μιας κρίσης ή ενός επεισοδίου, η χώρα μας θα έχει στο πλευρό της την Γαλλία αλλά ακόμη συνεπάγεται τις κοινές δραστηριότητες της ΕΕ που θα υλοποιούνται ταυτόχρονα από Γαλλία και Ελλάδα στην περιοχή της Μεσογείου, εξήγησε.

« Θυμηθείτε που ήμασταν πριν από 2 χρόνια» σχολίασε η κα Μπακογιάννη.

Η βουλευτής περιέγραψε ακριβώς πως πριν από 2 χρόνια η χώρα μας είχε μη εκσυγχρονισμένα F-16 που δεν είχαν τον κατάλληλο εξοπλισμό, παλιά πλοία και μόνη ισχυρή άμυνα τα υποβρύχια της ενώ τώρα έχουμε εκσυγχρονισμένα F-16, παραγγείλαμε 24 Ραφάλ, τα οποία, όπως είπε, είναι υπερόπλο στον αέρα και ταυτόχρονα το πάγιο αίτημα του Ναυτικού (αίτημα δεκαπενταετίας) για καινούριες φρεγάτες και κορβέτες πραγματοποιείται.

Μάλιστα, πρόσθεσε, το αίτημα αυτό πραγματοποιείται με εξαιρετικές φρεγάτες, οι οποίες, όσο είναι σε θέση να γνωρίζει χωρίς να είναι ειδικός, έχουν πραγματικά μοναδικό και σύγχρονο οπλισμό.

Όλα αυτά συν μια αμυντική συνεργασία με την Γαλλία, την οποία και αναμένουμε να ανακοινωθεί.

« Πιστεύω ότι ο ρόλος της Ελλάδας έχει αναβαθμιστεί πολύ τα τελευταία δύο χρόνια», τόνισε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!