Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Σκάϊ]: Ο Μπάιντεν στέλνει στο εξωτερικό για 1η φορά δόσεις εμβολίων που εγκρίθηκαν για χρήση στις ΗΠΑ
[Σκάϊ]: Ο Μπάιντεν στέλνει στο εξωτερικό για 1η φορά δόσεις εμβολίων που εγκρίθηκαν για χρήση στις ΗΠΑ

[Σκάϊ]: Ο Μπάιντεν στέλνει στο εξωτερικό για 1η φορά δόσεις εμβολίων που εγκρίθηκαν για χρήση στις ΗΠΑ

Είναι η πρώτη φορά ο αμερικανός πρόεδρος θα στείλει στο εξωτερικό δόσεις εμβολίων που έχουν εγκριθεί για χρήση στις ΗΠΑ

Την αποστολή τουλάχιστον 20 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίων κατά του κορωνοϊού εγκεκριμένων για χρήση στις ΗΠΑ, σε τρίτες χώρες έως τα τέλη Ιουνίου, ανακοίνωσε ο Τζο Μπάιντεν.

Είναι η πρώτη φορά που ο αμερικανός πρόεδρος θα στείλει στο εξωτερικό δόσεις εμβολίων που έχουν εγκριθεί για χρήση στις ΗΠΑ, δηλαδή εμβόλια των Pfizer, Moderna και Johnson & Johnson. Η ποσότητα αυτή θα αυξήσει σε 80 εκατομμύρια δόσεις το συνολικό αριθμό δόσεων εμβολίων που δεσμεύτηκε ο Λευκός Οίκος να στείλει στο εξωτερικό. Τα υπόλοιπα 60 εκατ. δόσεις είναι εμβόλια της AstraZeneca.

“Όπως και στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, η Αμερική ήταν το οπλοστάσιο της δημοκρατίας, στη μάχη ενάντια στην πανδημία COVID-19, το έθνος μας θα είναι το οπλοστάσιο των εμβολίων”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μπάιντεν σύμφωνα με το Reuters.

“Θέλουμε να ηγηθούμε του κόσμου με τις αξίες μας με αυτήν την επίδειξη της καινοτομίας μας, της ευφυΐας και της θεμελιώδους αξιοπρέπειας του αμερικανικού λαού”, δήλωσε ο Μπάιντεν.

Ο πρόεδρος δεχόταν πιέσεις για αποστολή εμβολίων στο εξωτερικό για να περιορίσει τις επιδεινούμενες επιδημίες από την Ινδία μέχρι τη Βραζιλία, όπου οι επιδημιολόγοι φοβούνται ότι νέες, πιο μεταδοτικές μεταλλάξεις του κορωνοϊού θα μπορούσαν να υπονομεύσουν την αποτελεσματικότητα των διαθέσιμων εμβολίων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!