Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Σκάϊ]: Μολνουπιραβίρη – EMA: Οδηγίες για τη χρήση του χαπιού της Merck για τον κορωνοϊό
[Σκάϊ]: Μολνουπιραβίρη – EMA: Οδηγίες για τη χρήση του χαπιού της Merck για τον κορωνοϊό

[Σκάϊ]: Μολνουπιραβίρη – EMA: Οδηγίες για τη χρήση του χαπιού της Merck για τον κορωνοϊό

Ο EMA εξέδωσε αυτήν την οδηγία για να υποστηρίξει τις εθνικές αρχές που ενδέχεται να αποφασίσουν για πιθανή πρώιμη χρήση του φαρμάκου πριν από την άδεια κυκλοφορίας,

Οδηγίες σχετικά με τη χρήση του Lagevrio (γνωστό και ως molnupiravir – μολνουπιραβίρη) για τη θεραπεία της COVID-19 εξέδωσε την Παρασκευή η επιτροπή ανθρώπινων φαρμάκων (CHMP) του EMA (Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων).

Σύμφωνα με τον ΕΜΑ το φάρμακο, που αναπτύσσεται από τη Merck Sharp & Dohme (γνωστή στην Ευρώπη ως MSD) και προς το παρόν δεν είναι εγκεκριμένο στην ΕΕ, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία ενηλίκων με COVID-19 που δεν χρειάζονται συμπληρωματικό οξυγόνο και που διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να αναπτύξουν σοβαρό COVID-19. Το Lagevrio θα πρέπει να χορηγείται το συντομότερο δυνατό μετά τη διάγνωση της COVID-19 και εντός 5 ημερών από την έναρξη των συμπτωμάτων. Το φάρμακο, το οποίο διατίθεται σε κάψουλες, θα πρέπει να λαμβάνεται δύο φορές την ημέρα για 5 ημέρες.

Ο EMA εξέδωσε αυτήν την οδηγία για να υποστηρίξει τις εθνικές αρχές που ενδέχεται να αποφασίσουν για πιθανή πρώιμη χρήση του φαρμάκου πριν από την άδεια κυκλοφορίας, για παράδειγμα σε περιβάλλοντα χρήσης έκτακτης ανάγκης, υπό το φως των αυξανόμενων ποσοστών μόλυνσης και θανάτων λόγω COVID-19 σε ολόκληρη την ΕΕ.

Η οδηγία ακολουθεί την ανασκόπηση των δεδομένων, συμπεριλαμβανομένων των δεδομένων για την ποιότητα του φαρμάκου και των αποτελεσμάτων από ολοκληρωμένες και συνεχιζόμενες μελέτες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!