Σάββατο, 27 Νοεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Σκάϊ]: Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Τσακίσατε τη μεσαία τάξη στους φόρους- Ερχόμαστε να της δώσουμε αυτά που της πήρατε
[Σκάϊ]: Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Τσακίσατε τη μεσαία τάξη στους φόρους- Ερχόμαστε να της δώσουμε αυτά που της πήρατε

[Σκάϊ]: Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Τσακίσατε τη μεσαία τάξη στους φόρους- Ερχόμαστε να της δώσουμε αυτά που της πήρατε

Σχετικά με τις κατηγορίες Τσίπρα περί δημιουργικής λογιστικής, ο πρωθυποπουργός ανέφερε ότι «είμαι ο τελευταίος ο οποίος θα υποτιμήσει την οποιαδήποτε αύξηση τιμής. Είναι δημιουργική λογιστική η μείωση του ΕΝΦΙΑ, των εργοδοτικών εισφορών, ο μηδενισμός γονικών παροχών; Όλα αυτά δεν έχουν συμβεί;».

Ανέβηκαν οι τόνοι κατά τη δευτερολογία του πρωθυπουργού στη Βουλή στο πλαίσιο της προ ημερησίας συζήτηση για την ακρίβεια.

Απαντώντας στον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος τον κατηγόρησε για «έλλειμμα κατανόησης του μεγέθους της κρίσης, προχειρότητα, εμμονή σε παρωχημένες ιδεοληψίες και αποτυχημένες συνταγές κι εθισμό στην εξυπηρέτηση συμφερόντων», ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι «τσακίσατε τη μεσαία τάξη στους φόρους και ερχόμαστε να δώσουμε στη μεσαία τάξη αυτά που τους πήρατε».

Αναφερόμενος στα στοιχεία της Eurostat για τον πληθωρισμό, σημείωσε ότι «τα στοιχεία της Eurostat παρουσιάζουν τη συγκριτική πορεία του πληθωρισμού σε όλες τις χώρες. Τα στοιχεία είναι αυτά. Κύριε Τσίπρα είναι ή δεν είναι αξιόπιστα τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, τα οποία ενσωματώνονται στα στοιχεία της Eurostat;», δήλωσε χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε δε ότι «αν αμφισβητείτε αυτά τα επίσημα στοιχεία να βγείτε να το πείτε, να στείλετε και μια επιστολή στην Εurostat. Δεν μπορούμε να ερχόμαστε, να επικαλούμαστε επιχειρήματα του τύπου είδα, άκουσα».

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι προφανώς και υπάρξει αύξηση τιμών επειδή η Ελλάδα είχε έντονο αποπληθωρισμό και ως προϊόν μιας δεκαετούς κρίσης και απευθυνόμενος στον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισήμανε ότι «αναφερθήκατε στην Ισπανία, όμως η Ισπανία δεν έδειξε καμία αποκλιμάκωση της ανεργίας τα τελευταία δύο χρόνια. Η ανεργία στην Ισπανία αυξήθηκε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!