Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Σκάϊ]: Μητσοτάκης προς ΠτΔ: Προς κύρωση στη Βουλή και την επόμενη εβδομάδα η ελληνογαλική συμφωνία
[Σκάϊ]: Μητσοτάκης προς ΠτΔ: Προς κύρωση στη Βουλή και την επόμενη εβδομάδα η ελληνογαλική συμφωνία

[Σκάϊ]: Μητσοτάκης προς ΠτΔ: Προς κύρωση στη Βουλή και την επόμενη εβδομάδα η ελληνογαλική συμφωνία

“Η συμφωνία ξεπερνά τα στεγανά της κομματικής αντιπαράθεση και δίνει δυνατότητα στη χώρα να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο όχι μόνο στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά συνολικά στη συζήτηση για την ευρωπαϊκή στρατηγική αυτονομία”

Tην πρόθεσή του να φέρει την ελληνογαλλική συμφωνία προς κύρωση στη Βουλή και την επόμενη εβδομάδα, εάν αυτό είναι εφικτό, ανακοίνωσε την Τετάρτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντησή του με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

«Προσβλέπω σε μια διακομματική στήριξη μιας συμφωνίας που πιστεύω ότι αποτελεί μια σημαντική εθνική παρακαταθήκη για τη χώρα» τόνισε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Η συμφωνία ξεπερνά τα στεγανά της κομματικής αντιπαράθεση και δίνει δυνατότητα στη χώρα να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο όχι μόνο στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά συνολικά στη συζήτηση για την ευρωπαϊκή στρατηγική αυτονομία» υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.
Η μηνιαία μας συνάντηση τόνισε στην ΠτΔ, συμπίπτει με μία πολύ σημαντική στιγμή για την εξωτερική κι αμυντική πολιτική της χώρας. Υπογράψαμε χθες μια πολύ ισχυρή συμφωνία αμυντικής συνεργασίας
Στο πλαίσιο αυτό επισήμανε 3 σημαντικά στοιχεία.

1ον: το γεγονός ότι έχουμε μια συμφωνία με μια πολύ ισχυρή ρήτρα αμοιβαίας αμυντικής συνδρομής που πηγαίνει πέρα και πάνω από τις δεσμεύσεις συλλογικής υποστήριξης που υπάρχουν στο ΝΑΤΟ και σε Συνθήκες της Ε.Ε.
Το 2ο : ότι αποκτούν οι ελληνικές Ε.Δ υπερσύγχρονες γαλλικές φρεγάτες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!