Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Σκάϊ]: Μητσοτάκης – Μακρόν – Ιστορική αμυντική συμμαχία – Γεγονός η απόκτηση των Belharra
[Σκάϊ]: Μητσοτάκης – Μακρόν – Ιστορική αμυντική συμμαχία – Γεγονός η απόκτηση των Belharra

[Σκάϊ]: Μητσοτάκης – Μακρόν – Ιστορική αμυντική συμμαχία – Γεγονός η απόκτηση των Belharra

Η Ελλάδα θα παραλάβει 3+1 φρεγάτες Belharra με πλήρη εξοπλισμό αεράμυνας και ανθυποβρυχιακού πολέμου και δυνατότητες να καταρρίπτουν εναέριους στόχους σε πολύ μεγάλες αποστάσεις.

Τρεις γαλλικές φρεγάτες Βelharra, με δικαίωμα απόκτησης ακόμα μίας, θα αποκτήσει η Ελλάδα όπως ανακοίνωσαν ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριακός Μητσοτάκης και ο γάλλος πρόεδρος Εμμανουήλ Μακρόν από το Μέγαρο των Ηλύσιων, μετά την τελετή υπογραφής της Συμφωνίας για την στρατηγική εταιρική σχέση σε Άμυνα και Ασφάλεια μεταξύ Ελλάδος και Γαλλίας.

Την ιστορική αμυντική συμφωνία υπέγραψαν οι υπουργοί Εξωτερικών Ζαν Ιβ Λεντριάν και Νίκος Δένδιας και Αμύνης Φλοράνς Παρλί και Νίκος Παναγιωτόπουλος.

H Ελλάδα θα παραλάβει 3+1 φρεγάτες Belharra με πλήρη εξοπλισμό αεράμυνας και ανθυποβρυχιακού πολέμου και δυνατότητες να καταρρίπτουν εναέριους στόχους σε πολύ μεγάλες αποστάσεις.

Παράλληλα, η ιστορική αμυντική συμφωνία Μητσοτάκη – Μακρόν στο Παρίσι προβλέπει την άμεση στρατιωτική συνδρομή της Γαλλίας προς την Ελλάδα και αντιστρόφως, σε περίπτωση που υπάρξει επίθεση από τρίτη χώρα, ακόμη και αν αυτή η χώρα είναι μέσα στο πλαίσιο των συμμαχιών τους (όπως π.χ. η Τουρκία που είναι μέλος του ΝΑΤΟ).

Για κοινή βούληση για ενδυνάμωση της συνεργασίας των δύο χωρών σε άμυνα και ασφάλεια έκανε λόγο ο Εμανουέλ Μακρόν. Θέλουμε την προστασία της εδαφικής ακεραιότητας και της ανεξαρτησίας των δύο χωρών τόνισε ο γάλλος πρόεδρος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!