Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Σκάϊ]: Μητσοτάκης σε Λιθουανή ομόλογό του για μεταναστευτικό: Υβριδική απειλή που απαιτεί απάντηση ΕΕ
[Σκάϊ]: Μητσοτάκης σε Λιθουανή ομόλογό του για μεταναστευτικό: Υβριδική απειλή που απαιτεί απάντηση ΕΕ

[Σκάϊ]: Μητσοτάκης σε Λιθουανή ομόλογό του για μεταναστευτικό: Υβριδική απειλή που απαιτεί απάντηση ΕΕ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι η Ελλάδα αντιμετώπισε πρώτη την προσπάθεια εργαλειοποίησης του Μεταναστευτικού το Μάρτιο του 2020, υπερασπιζόμενη τα σύνορά της που είναι και ευρωπαϊκά σύνορα.

Υβριδική απειλή, που απαιτεί ευρωπαϊκή απάντηση, αποκάλεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την εργαλειοποίηση των μεταναστευτικών ροών στις χώρες της Βαλτικής και την Πολωνία. Ο Πρωθυπουργός είχε την Παρασκευή τηλεφωνική επικοινωνία με τη Λιθουανή ομόλογό του Ινγκρίντα Σιμονίτε. Κύριο θέμα της συνομιλίας ήταν το Μεταναστευτικό, υπό το φως των πρόσφατων εξελίξεων στα σύνορα της Λιθουανίας και της Πολωνίας με τη Λευκορωσία.

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι η Ελλάδα αντιμετώπισε πρώτη την προσπάθεια εργαλειοποίησης του Μεταναστευτικού το Μάρτιο του 2020, υπερασπιζόμενη τα σύνορά της που είναι και ευρωπαϊκά σύνορα. Έθεσε έτσι το πλαίσιο υπεράσπισης των εξωτερικών συνόρων της Ένωσης και των συμφερόντων της ΕΕ και των κρατών-μελών, αποδεικνύοντας κάθε μέρα ότι υπάρχει αποτελεσματική απάντηση, πάντα με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Στο πλαίσιο αυτό, εξέφρασε την πλήρη στήριξη της χώρας μας στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Λιθουανία, ενώ επανέλαβε ότι η εργαλειοποίηση των μεταναστών για την επίτευξη πολιτικών στόχων είναι απαράδεκτη, παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα απελπισμένων ανθρώπων που γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης από τρίτες χώρες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε στο σημείο λόγο για «υβριδική απειλή» που απαιτεί ευρωπαϊκή απάντηση τόσο ως προς την εφαρμογή μιας δίκαιης, συνεκτικής και αποτελεσματικής ευρωπαϊκής πολιτικής, όσο και ως προς την πάταξη της διακίνησης ανθρώπων υπό την καθοδήγηση, είτε εγκληματιών, είτε κυβερνήσεων τρίτων χωρών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!