Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Σκάϊ]: Mητσοτάκης για ψηφιακό πιστοποιητικό COVID: Ταχεία λωρίδα κυκλοφορίας για ταξιδιώτες (video)
[Σκάϊ]: Mητσοτάκης για ψηφιακό πιστοποιητικό COVID: Ταχεία λωρίδα κυκλοφορίας για ταξιδιώτες (video)

[Σκάϊ]: Mητσοτάκης για ψηφιακό πιστοποιητικό COVID: Ταχεία λωρίδα κυκλοφορίας για ταξιδιώτες (video)

Η Ελλάδα είναι έτοιμη να το λανσάρει νωρίτερα, από την 1η Ιουλίου τόνισε ο πρωθυπουργός – Όλα τα στοιχεία για το ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό «EU Digital COVID Certificate», το οποίο θα διευκολύνει τα ταξίδια εντός της ΕΕ

“Ταχεία λωρίδα κυκλοφορίας για τους ταξιδιώτες” χαρακτήρισε το ψηφιακό πιστοποιητικό “EU Digital COVID Certificate” ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την παρουσίασή του. Eπισήμανε ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να το λανσάρει νωρίτερα, από την 1η Ιουλίου, καλώντας και τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες να το υιοθετήσουν το συντομότερο δυνατό.

Δεν είναι στόχος μας να διαχωριστούν οι πολίτες σε κατηγορίες, διευκρίνισε ο πρωθυπουργός, κάνοντας λόγο για ένα εργαλείο για γρήγορα ταξίδια, ιδίως το καλοκαίρι, που είναι τουριστική περίοδος.

Δήλωσε πως “είμαστε πολύ περήφανοι για τη δουλειά που έχει γίνει από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης σχετικά με το πιστοποιητικό”. Ο κορωνοϊός, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λειτούργησε ως επιταχυντής για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους.

Από πλευράς του, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβούλιου Σαρλ Μισέλ έδωσε συγχαρητήρια στον Έλληνα πρωθυπουργό του έφερε την ιδέα του ευρωπαϊκού πιστοποιητικού σε επίπεδο ΕΕ, και δήλωσε πολύ υπερήφανος που είναι έδω, στην Ελλάδα, οπού ανακοινώνεται αυτό το πολύ σημαντικό εργαλείο για την Ευρώπη. Πρόσθεσε ότι η ελεύθερη διακίνηση των πολιτών αποτελεί κορυφαίο ευρωπαϊκό επίτευγμα. “Είναι κρίσιμο να καταδείξουμε πως μπορούμε να εγγυηθούμε την αποκατάσταση της απρόσκοπτης μετακίνησης των Ευρωπαίων πολιτών μετά την πανδημία του κορωνοϊού” τόνισε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!