Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Σκάϊ]: Μηταράκης: Δεσμευόμαστε για μηδενική μόνιμη παραμονή στις δομές σε νησιά και ακριτική Ελλάδα
[Σκάϊ]: Μηταράκης: Δεσμευόμαστε για μηδενική μόνιμη παραμονή στις δομές σε νησιά και ακριτική Ελλάδα

[Σκάϊ]: Μηταράκης: Δεσμευόμαστε για μηδενική μόνιμη παραμονή στις δομές σε νησιά και ακριτική Ελλάδα

O κ. Μηταράκης παρουσίασε στη Βουλή τα χαρακτηριστικών των τριών νέων κλειστών ελεγχόμενων δομών σε Σάμο, Κω και Λέρο. «Στόχος μας το 2021 οι νέες δομές να είναι σχεδόν άδειες».

Της Ναντίν Χαρδαλιά

Δέσμευση ενώπιον της Βουλής για μηδενική μόνιμη παραμονή προσφύγων και μεταναστών στις δομές των νησιών και της ακριτικής Ελλάδας, ανέλαβε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, ενώ ενημερώνοντας την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή για τις νέες κλειστές ελεγχόμενες δομές σε Σάμο, Κω και Λέρο, επισήμανε ότι στόχος είναι το 2021 οι νέες δομές να είναι σχεδόν άδειες ως απόρροια της αποσυμφόρησης σε συνδυασμό με τη φύλαξη των συνόρων.

Παραθέτοντας αναλυτικά τα χαρακτηριστικά των νέων κλειστών δομών σε Σάμο, Κω και Λέρο, ο κ. Μηταράκης είπε τα εξής:

Στη Σάμο, η δομή θα αναπτυχθεί στη θέση «Ζερβού», σε έκταση περίπου 200 στρεμμάτων και υφίσταται ήδη όμορη έκταση 45 στρεμμάτων, όπου κατασκευάζεται δομή από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (Δ.Ο.Μ.). Η δομή θα έχει δυναμικότητα 1.800 θέσεων και η συνολική δυναμικότητα, συμπεριλαμβανομένων των 1.200 θέσεων της δομής που κατασκευάζεται από τον Δ.Ο.Μ., θα είναι 3.000 θέσεων.

Στην Κω, η δομή θα αναπτυχθεί στην περιοχή «Μεσοβούνι», σε έκταση περίπου 67 στρεμμάτων. Σε όμορη έκταση εντός του «Στρατοπέδου Καπετάν Λαζαρή» (96 στρ.), όπου υφίσταται ΚΥΤ. Το νέο Κ.Υ.Τ. θα έχει δυναμικότητα 2.000 θέσεων και συνολική δυναμικότητα 3.290, συμπεριλαμβανομένης της υφιστάμενης δομής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!