Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Σκάϊ]: Μηταράκης: Η χώρα μας έχει μια από τις πιο παραγωγικές υπηρεσίες ασύλου στην Ευρώπη
[Σκάϊ]: Μηταράκης: Η χώρα μας έχει μια από τις πιο παραγωγικές υπηρεσίες ασύλου στην Ευρώπη

[Σκάϊ]: Μηταράκης: Η χώρα μας έχει μια από τις πιο παραγωγικές υπηρεσίες ασύλου στην Ευρώπη

Συνάντηση είχε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης με την ομόλογό του Priti Patel, Υπουργό Εσωτερικών της Βρετανίας.

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης πραγματοποίησε επίσκεψη στο Λονδίνο την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020, όπου συναντήθηκε με την ομόλογό του Priti Patel, Υπουργό Εσωτερικών της Βρετανίας.

Αμέσως μετά τη συνάντηση ο κ. Μηταράκης δήλωσε:

“Συνάντησα την Υπουργό Εσωτερικών την κυρία Priti Patel για να συζητήσουμε ένα θέμα που απασχολεί όλο τον κόσμο, όλη την Ευρώπη. Το θέμα της παράνομης μετανάστευσης. Οι χώρες μας αντιμετωπίζουν μια κοινή πρόκληση. Μεταναστευτικές ροές οι οποίες κατά κανόνα πλέον αποτελούν οικονομικούς μετανάστες. Αφενός ή ανάγκη να σεβαστούμε τη Συνθήκη της Γενεύης, αφετέρου η ανάγκη να προστατεύσουμε τα σύνορα μας, εφαρμόζοντας -όπως κάνουμε στην Ελλάδα – μια αυστηρή αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική, διαχωρίζοντας τους πρόσφυγες από τους οικονομικούς μετανάστες με γρήγορες αλλά δίκαιες αποφάσεις, επιστρέφοντας αυτούς που δεν δικαιούνται διεθνούς προστασίας και παρέχοντας άσυλο στους πραγματικούς πρόσφυγες. Αυτήν την πρόκληση αντιμετωπίζει η Ελλάδα. Συζητήσαμε αυτές τις προκλήσεις με την κυρία Patel και ανταλλάξαμε τρόπους που μπορούμε να συνεργαστούμε καλύτερα στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας.

Δε συζητήσαμε το θέμα της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης. Το θέμα της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης είναι ένα θέμα που συζητάμε αυτή τη στιγμή με τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!