Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Σκάϊ]: Μήνυμα Μητσοτάκη στο Bloomberg για Τουρκία: Μόνη διέξοδος το διεθνές δίκαιο
[Σκάϊ]: Μήνυμα Μητσοτάκη στο Bloomberg για Τουρκία: Μόνη διέξοδος το διεθνές δίκαιο

[Σκάϊ]: Μήνυμα Μητσοτάκη στο Bloomberg για Τουρκία: Μόνη διέξοδος το διεθνές δίκαιο

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε η Αθήνα κατέθεσε πρόταση στην ΕΕ για την αντιμετώπιση των αυξήσεων στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος – «Θα τσακίσουμε τα κυκλώματα των διακινητών»

Σαφές μήνυμα στην Τουρκία ότι η μόνη διέξοδος για την επίλυση των διμερών ζητημάτων είναι το Διεθνές Δίκαιο έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη, που παρεχώρησε στο πρακτορείο Bloomberg στο πλαίσιο της επίσκεψης του στη Νέα Υόρκη για τις εργασίες της 76ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε η Αθήνα κατέθεσε πρόταση στην ΕΕ για την αντιμετώπιση των αυξήσεων στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος.

«Θα τσακίσουμε τα κυκλώματα των διακινητών»

Ειδικότερα, σε ερώτηση για τις σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία, ο πρωθυπουργός απάντησε χαρακτηριστικά ότι «είχαμε πολλή ένταση με την Τουρκία πέρυσι, φέτος ήταν καλύτερη η κατάσταση» για να εξηγήσει στη συνέχεια πως «Έχουμε περίπλοκα ζητήματα με την Τουρκία, πολύ δύσκολα ζητήματα νομικής φύσεως αναφορικά με τον καθορισμό των θαλασσίων μας ζωνών. Υπάρχει μόνο μία διέξοδος και αυτή είναι το Διεθνές Δίκαιο. Είχαμε ανάλογα θέματα με την Ιταλία και την Αίγυπτο με τις οποίες και υπογράψαμε τις σχετικές συμφωνίες για τις θαλάσσιες ζώνες. Έχουμε πει στην Τουρκία πως υπάρχει τρόπος να επιλύσουμε τις διαφορές μας, χωρίς την αχρείαστη ένταση στο Αιγαίο και τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο» τόνισε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!