Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Σκάϊ]: Το μικρότερο αεροδρόμιο του κόσμου έρχεται μέχρι το τέλος του 2021-Drones και ιπτάμενα ταξί
[Σκάϊ]: Το μικρότερο αεροδρόμιο του κόσμου έρχεται μέχρι το τέλος του 2021-Drones και ιπτάμενα ταξί

[Σκάϊ]: Το μικρότερο αεροδρόμιο του κόσμου έρχεται μέχρι το τέλος του 2021-Drones και ιπτάμενα ταξί

Θα βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή του Coventry και σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας απαιτούνται μόνο λίγες ημέρες για να στηθεί ή να αποδομηθεί. Οι διαστάσεις του θα είναι εξαιρετικά περιορισμένες, περίπου το 60% σε σχέση με το μέσο ελικοδρόμιο, ώστε να μπορούν να κατασκευαστούν αντίγραφα κοντά σε αστικά κέντρα και σε μικρές πόλεις.

Το μικρότερο αεροδρόμιο παγκοσμίως πρόκειται να λειτουργήσει στη Βρετανία, το οποίο θα φιλοξενεί drones και ιπτάμενα ηλεκτρικά ταξί. Πρόκειται για μία κατασκευή η οποία θα σηματοδοτήσει αφενός την εποχή των μηδενικών ρύπων, αφετέρου την κανονικοποίηση των μεταφορών μέσω αέρος στις αστικές περιοχές.

Το αεροδρόμιο, ονόματι Air-One, αναμένεται πως θα ολοκληρωθεί στο τέλος του έτους και θα πρόκειται για συνεργασία μεταξύ της εταιρείας Urban-Air Port, η οποία εξειδικεύεται στην ανέγερση μικρο-αεροδρομίων με μηδενικούς ρύπους, και της Hyundai. Η κορεάτικη αυτοκινητοβιομηχανία προσβλέπει στην ευρεία διοχέτευση ιπτάμενων ταξί στην αγορά μέχρι το 2028.

Θα βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή του Coventry και σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας απαιτούνται μόνο λίγες ημέρες για να στηθεί ή να αποδομηθεί. Οι διαστάσεις του θα είναι εξαιρετικά περιορισμένες, περίπου το 60% σε σχέση με το μέσο ελικοδρόμιο, ώστε να μπορούν να κατασκευαστούν αντίγραφα κοντά σε αστικά κέντρα και σε μικρές πόλεις. Ο στόχος είναι να μπορεί να φιλοξενήσει ιπτάμενα οχήματα και drone, τα οποία θα έχουν τη δυνατότητα να φορτίζονται σε αυτού του είδους τα μίνι-αεροδρόμια.

Η Urban-Air Port προσβλέπει στην ανέγερση περίπου 200 ακόμη μικρών αεροδρομίων παγκοσμίως στα επόμενα πέντε χρόνια, τα οποία θα εκπέμπουν μηδενικούς αέριους ρύπους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!