Κυριακή, 18 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Σκάϊ]: Μικρό προσκύνημα στη Μέκκα μόνο για εμβολιασμένους από τα μέσα Απριλίου
[Σκάϊ]: Μικρό προσκύνημα στη Μέκκα μόνο για εμβολιασμένους από τα μέσα Απριλίου

[Σκάϊ]: Μικρό προσκύνημα στη Μέκκα μόνο για εμβολιασμένους από τα μέσα Απριλίου

Το μικρό προσκύνημα που ανεστάλη τον Μάρτιο του 2020 λόγω της πανδημίας Covid-19, επαναλήφθηκε δειλά στις αρχές Οκτωβρίου με προληπτικά μέτρα.

Μόνο όσοι έχουν εμβολιαστεί κατά της Covid-19 θα μπορούν να κάνουν το μικρό προσκύνημα ή Ούμρα όπως ονομάζεται, στη Μέκκα, από την αρχή του Ραμαζανιού, του μήνα νηστείας των μουσουλμάνων που εφέτος αρχίζει στα μέσα Απριλίου, ανακοίνωσαν τη Δευτέρα οι σαουδαραβικές Αρχές.

Το υπουργείο του Χατζ ανακοίνωσε ότι “μόνο οι άνθρωποι που έχουν ανοσία” στον κορωνοϊό θα επιτρέπεται να κάνουν το Ούμρα ή τις προσευχές στο Μεγάλο Τζαμί της Μέκκας από την αρχή του Ραμαζανιού.

Αυτό το μέτρο ισχύει συγκεκριμένα για όσους έχουν λάβει τις δύο απαραίτητες δόσεις του εμβολίου και για εκείνους που έλαβαν μόνο μια δόση εδώ και τουλάχιστον δεκατέσσερις ημέρες.

Το Ραμαζάνι φέρνει συνήθως πλήθη προσκυνητών στη Μέκκα από τη Σαουδική Αραβία και άλλες μουσουλμανικές χώρες. Το μικρό προσκύνημα που ανεστάλη τον Μάρτιο του 2020 λόγω της πανδημίας Covid-19, επαναλήφθηκε δειλά στις αρχές Οκτωβρίου με προληπτικά μέτρα.

Αρχικά, μόνο 6.000 Σαουδάραβες και μετανάστες που διαμένουν στη Σαουδική Αραβία είχαν άδεια κάθε ημέρα για να κάνουν το Ούμρα, που μπορεί να πραγματοποιείται καθόλη τη διάρκεια του έτους σε αντίθεση με το Χατζ το οποίο πραγματοποιείται μία φορά το χρόνο.

Ο αριθμός στη συνέχεια αυξήθηκε σε 15.000 την ημέρα για το μικρό προσκύνημα, και σε 40.000 προσκυνητές για τις καθημερινές προσευχές στο Μεγάλο Τζαμί.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!