Σάββατο, 19 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Σκάϊ]: Μίχαελ Ροτ: Η Ελλάδα από τους στενότερους εταίρους της Γερμανίας στην ΕΕ
[Σκάϊ]: Μίχαελ Ροτ: Η Ελλάδα από τους στενότερους εταίρους της Γερμανίας στην ΕΕ

[Σκάϊ]: Μίχαελ Ροτ: Η Ελλάδα από τους στενότερους εταίρους της Γερμανίας στην ΕΕ

Κληθείς να σχολιάσει εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση στάθηκε στο ύψος των προσδοκιών των πολιτών της σε ό,τι αφορά τη διαχείριση της Covid-19, ο Μίχαελ Ροτ υπογραμμίζει ότι η πανδημία ήταν μια άνευ προηγουμένου κρίση, «μια πρωτόγνωρη κατάσταση για όλους μας, δεν είχαμε κάποιο σχέδιο ή master plan», χαρακτηρίζει καλή και στραμμένη προς το μέλλον τη στρατηγική για τη θέσπιση μιας κοινής στρατηγικής εμβολιασμού.

Η Ελλάδα είναι από τους στενότερους φίλους και συμμάχους της Γερμανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ), τονίζει σε συνέντευξη του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο υφυπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Μίχαελ Ροτ, ο οποίος επισκέφθηκε την περασμένη εβδομάδα την Ελλάδα και είχε επαφές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

«Πριν από σαράντα χρόνια, η Ελλάδα προσχώρησε στην Ευρωπαϊκή Ένωση -ή στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα (τότε)- και πολλοί Έλληνες έχουν κάθε λόγο να γιορτάζουν αυτό το εξαιρετικό γεγονός. Η Ελλάδα είναι ένας από τους στενότερους φίλους και συμμάχους μας εντός της ΕΕ. Ελπίζω πως οι Έλληνες αισθάνονται ότι μπορούν να βασίζονται σ’ εμάς», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Μίχαελ Ροτ, επισημαίνοντας τις «στενές και αξιόπιστες» σχέσεις σε όλο το φάσμα των διμερών σχέσεων- από την οικονομία και την επιστήμη ώς την ευρύτερη πολιτική και τους ισχυρούς δεσμούς μεταξύ των πολιτών στις δύο χώρες.

Στην εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, με αφορμή την παρουσία του στη Θεσσαλονίκη, όπου βρέθηκε για να ενημερωθεί για την πορεία του έργου του Μουσείου Ολοκαυτώματος Ελλάδος, ο Γερμανός υφυπουργός Εξωτερικών μιλάει επίσης για το ευρωπαϊκό μέλλον της Τουρκίας, το προσφυγικό, την πανδημία και τις προοπτικές του τουρισμού το φετινό καλοκαίρι, ενώ απαντά και γιατί η Ελλάδα δεν προσκλήθηκε στη Διάσκεψη για τη Λιβύη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!