Κυριακή, 20 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Σκάϊ]: Μιανμάρ: Ο στρατός συνέλαβε 39 ανθρώπους – Τους κατηγορεί ότι ευθύνονται για σειρά εκρήξεων
[Σκάϊ]: Μιανμάρ: Ο στρατός συνέλαβε 39 ανθρώπους – Τους κατηγορεί ότι ευθύνονται για σειρά εκρήξεων

[Σκάϊ]: Μιανμάρ: Ο στρατός συνέλαβε 39 ανθρώπους – Τους κατηγορεί ότι ευθύνονται για σειρά εκρήξεων

Μετά το πραξικόπημα της 1ης Φεβρουαρίου παρατηρείται στη Μιανμάρ ένα κύμα μικρών εκρήξεων στις πόλεις, με κάποιες από αυτές να έχουν στόχο κυβερνητικά κτίρια ή στρατιωτικές εγκαταστάσ

Οι δυνάμεις ασφαλείας στη Μιανμάρ συνέλαβαν 39 ανθρώπους που πιστεύεται ότι ευθύνονται για εκρήξεις και εμπρηστικές επιθέσεις αλλά και ότι προσπάθησαν να λάβουν στρατιωτική εκπαίδευση από αντάρτικες οργανώσεις εθνοτικών μειονοτήτων, μετέδωσαν σήμερα μέσα ενημέρωσης της χώρας που ελέγχονται από τη χούντα.

Μετά το πραξικόπημα της 1ης Φεβρουαρίου παρατηρείται στη Μιανμάρ ένα κύμα μικρών εκρήξεων στις πόλεις, με κάποιες από αυτές να έχουν στόχο κυβερνητικά κτίρια ή στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τις επιθέσεις αυτές, αλλά ο στρατός κατηγορεί άτομα που επιθυμούν να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα.

Η εφημερίδα Global New Light of Myanmar έγραψε ότι οι δυνάμεις ασφαλείας κατέσχεσαν 48 “χειροποίητες νάρκες”, 20 ράβδους ΤΝΤ, εκπυρσοκροτητές, φιτίλια και άλλα υλικά στη διάρκεια έρευνας. Επίσης εντοπίστηκαν άλλα εκρηκτικά υλικά, περιλαμβανομένης πυρίτιδας, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Κάποιοι από τους υπόπτους συνελήφθησαν και με την κατηγορία ότι επιθυμούσαν να λάβουν στρατιωτική εκπαίδευση από αντάρτικες οργανώσεις στην πολιτεία Κάγια, στην ανατολική Μιανμάρ.

Ο στρατός της Μιανμάρ δυσκολεύεται να επιβάλει την τάξη αφού κατέλαβε την εξουσία ανατρέποντας την κυβέρνηση της Αούνγκ Σαν Σου Τσι, η οποία κρατείται όπως και άλλα σημαντικά στελέχη του κόμματός της.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!