Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Σκάϊ]: Μεταναστευτική κρίση στην Πολωνία όπως το 2015;
[Σκάϊ]: Μεταναστευτική κρίση στην Πολωνία όπως το 2015;

[Σκάϊ]: Μεταναστευτική κρίση στην Πολωνία όπως το 2015;

Η μεταναστευτική κρίση στα σύνορα Πολωνίας και Λευκορωσίας επιδεινώνεται. Η Πολωνία ζητά από την ΕΕ κυρώσεις κατά της Λευκορωσίας αλλά λυση δεν διαφαίνεται άμεσα.

Είναι σαν ένα déjà vu. Εικόνες που στην Πολωνία ήταν γνωστές μόνο από άλλες χώρες, τώρα για πρώτη φορά διαδραματίζονται στα δικά της σύνορα. Μετανάστες που έρχονται από τη Λευκορωσία. Απέναντί ​​τους Πολωνοί αστυνομικοί με κράνη και προστατευτικές ασπίδες στο στήθος τους.

Οι πολωνικές αρχές ελέγχουν τις εικόνες που βλέπει ο κόσμος από την πολωνική πλευρά για όσα συμβαίνουν στα σύνορα με τη Λευκορωσία. Η συνοριακή λωρίδα πλάτους τριών χιλιομέτρων είναι απροσπέλαστη για τους δημοσιογράφους εδώ και εβδομάδες. Κανένας ρεπόρτερ δεν μπόρεσε να σχηματίσει δική του εικόνα για την κατάσταση επί τόπου από τον Σεπτέμβριο. Απαγορεύεται η κινηματογράφηση των συνοριακών εγκαταστάσεων. Αυτό που απομένει είναι οι επίσημες φωτογραφίες που πλέον δεν δείχνουν φιλήσυχες οικογένειες με παιδιά αλλά ένα αγριεμένο πλήθος.

Στο πολωνικό κοινοβούλιο πραγματοποιήθηκε ειδική συνεδρίαση το απόγευμα της Τρίτης λόγω της κλιμάκωσης της κρίσης στα σύνορα με τη Λευκορωσία. Ο υπουργός Άμυνας της Πολωνίας Μάριους Μπλάστσακ υπενθύμισε ότι το εθνικιστικό κόμμα PiS είχε ήδη προειδοποιήσει το 2015 για το πού θα μπορούσε να οδηγήσει η ανεξέλεγκτη μετανάστευση. «Η πολιτική των ανοιχτών θυρών οδήγησε σε τρομοκρατικές επιθέσεις στη Δυτική Ευρώπη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!