Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Σκάϊ]: Μερική άρση εμπάργκο σε Κύπρο: Τα «μη φονικά όπλα» κι η σημασία τους
[Σκάϊ]: Μερική άρση εμπάργκο σε Κύπρο: Τα «μη φονικά όπλα» κι η σημασία τους

[Σκάϊ]: Μερική άρση εμπάργκο σε Κύπρο: Τα «μη φονικά όπλα» κι η σημασία τους

Η μερική άρση θα ισχύει για ένα χρόνο – με δυνατότητα ανανέωσης – και θα αφορά «μη φονικά» (non lethal) συστήματα.

Μονοπωλεί το ενδιαφέρον στην Κύπρο, η είδηση της μερικής άρσης του αμερικανικού εμπάργκο όπλων προς τη χώρα.

Η εξέλιξη ήρθε το βράδυ της Τρίτης 01/09/2020 δια στόματος των Μάθιου Πάλμερ και Μάηκ Μίλερ κατά την διάρκεια δημοσιογραφικής διάσκεψης που παραχώρησαν στους Έλληνες ανταποκριτές στις ΗΠΑ.

Ο βοηθός υφυπουργός Εξωτερικών Μάθιου Πάλμερ ανέφερε ότι οι ΗΠΑ βλέπουν την Ανατολική Μεσόγειο ως ένα στρατηγικό χώρο στον οποίο ανταγωνίζονται να επηρεάσουν θετικά, κατά τρόπο συνεπή με την εθνική τους στρατηγική ασφαλείας, εργαζόμενες από κοινού με τους εταίρους στην περιοχή, συμπεριλαμβανόμενης και της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Συνέδεσε επίσης την απόφαση με τις επισκέψεις αμερικανικών πλοίων σε κυπριακά λιμάνια, τα προγράμματα εκπαίδευσης Κυπρίων στρατιωτικών, την παρουσία Κύπριου στρατιωτικού ακόλουθου.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Μίλλερ, οι αποφάσεις για τα μη φονικά στρατιωτικά συστήματα που θα πωλούνται θα λαμβάνονται χωριστά για κάθε περίπτωση, όπως συμβαίνει σε ανάλογες περιπτώσεις.

Τι εννοούμε όταν λέμε «μη φονικά όπλα»

Η μερική άρση θα ισχύει για ένα χρόνο – με δυνατότητα ανανέωσης – και θα αφορά «μη φονικά» (non lethal) συστήματα. Οι αξιωματούχοι των ΗΠΑ σημείωσαν ότι η προσέγγιση των ΗΠΑ θα είναι βήμα – βήμα, δεν συνδέεται με τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο ούτε σηματοδοτεί αλλαγή στην πάγια αμερικανική θέση στο Κυπριακό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!