Παρασκευή, 30 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Σκάϊ]: Μενέντεζ για κυρώσεις – Οι ΗΠΑ να καταστήσουν υπόλογη την Τουρκία για τα Βαρώσια
[Σκάϊ]: Μενέντεζ για κυρώσεις – Οι ΗΠΑ να καταστήσουν υπόλογη την Τουρκία για τα Βαρώσια

[Σκάϊ]: Μενέντεζ για κυρώσεις – Οι ΗΠΑ να καταστήσουν υπόλογη την Τουρκία για τα Βαρώσια

“Με απλά λόγια, ο Ερντογάν δεν είναι φίλος των Ηνωμένων Πολιτειών…” τόνισε ο επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας Ρόμπερτ Μενέντεζ.

Την ανάγκη επιβολής αμερικανικών κυρώσεων στην Τουρκία επισημαίνει ο επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας Ρόμπερτ Μενέντεζ μετά τις ανακοινώσεις Ερντογάν για μερικό άνοιγμα της περίκλειστης περιοχής των Βαρωσίων.

Ο επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας τονίζει η Άγκυρα θα καταστεί υπόλογη για τις πράξεις της, και πως είναι καθήκον των ΗΠΑ να διασφαλίσουν ότι το βλέμμα του κόσμου θα παραμείνουν στραμμένα στην Κύπρο.

«Με απλά λόγια, ο Ερντογάν δεν είναι φίλος των Ηνωμένων Πολιτειών. Ανυπομονώ να συνεργαστώ με τον υπουργό Μπλίνκεν για να διερευνήσουμε νέα μέτρα που μπορεί να λάβει η κυβέρνηση Μπάιντεν για να διασφαλίσει ότι ο Πρόεδρος Ερντογάν θα αντιμετωπίσει πρόσθετες συνέπειες για την παραβίαση του διεθνούς δικαίου και για την απροκάλυπτη αποφασιστικότητά του να κλέψει τους από τους Κύπριους τον έλεγχο της μοίρας τους. Ως ΗΠΑ πρέπει να παραμείνουμε σταθερές στη δέσμευσή μας να βοηθήσουμε στον τερματισμό της τραγικής διαίρεσης αυτού του νησιωτικού έθνους», υπογράμμισε ο κ. Μενέντεζ.

Η τουρκική πρόταση για τη δημιουργία δύο κρατών στη Κύπρο, αλλά και οι σχεδιασμοί για την αξιοποίηση της περίκλειστης περιοχής των Βαρωσίων συνιστούν απειλή όχι μόνο για την Κυπριακή Δημοκρατία, αλλά και για την ασφάλεια ολόκληρης της περιοχής, προειδοποιεί ακόμα ο Δημοκρατικός γερουσιαστής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!