Τρίτη, 15 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Σκάϊ]: Μελέτη: Το εμβόλιο CoronaVac μειώνει τη θνητότητα κατά 97%
[Σκάϊ]: Μελέτη: Το εμβόλιο CoronaVac μειώνει τη θνητότητα κατά 97%

[Σκάϊ]: Μελέτη: Το εμβόλιο CoronaVac μειώνει τη θνητότητα κατά 97%

Οι συντάκτες της μελέτης επισημαίνουν πως τα στοιχεία αυτά είναι προκαταρκτικά και «πρέπει να ερμηνευθούν με σύνεση, διότι δεν παίρνουν υπόψη την ηλικία, τα υποκείμενα νοσήματα και τις ομάδες με τη μεγαλύτερη έκθεση» στον ιό, πρωτίστως τα μέλη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Το κινεζικό εμβόλιο CoronaVac για την COVID-19 μειώνει τη θνητότητα της νόσου κατά 97%, ενώ αυτό της αμερικανογερμανικής κοινοπραξίας Pfizer/BioNTech κατά 80%, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα μελέτης που διενεργήθηκε στην Ουρουγουάη, τα οποία δημοσιοποιήθηκαν χθες Πέμπτη.

«Η μείωση της θνητότητας της COVID-19, πάνω από 14 ημέρες μετά τη χορήγηση της δεύτερης δόσης του εμβολίου, είναι 97% για το CoronaVac και 80% για αυτό της Pfizer», σύμφωνα με τη μελέτη αυτή που διενεργήθηκε για λογαριασμό του υπουργείου Υγείας της Ουρουγουάης στον πληθυσμό της χώρας της Λατινικής Αμερικής νωρίτερα φέτος.

Κατά τα στοιχεία της έρευνας, από τον συνολικό αριθμό των ανθρώπων που ανοσοποιήθηκαν με το CoronaVac ως την 25η Μαΐου (712.716), οι 5.360 διαγνώστηκε πως μολύνθηκαν από τον νέο κορονοϊό. Από αυτούς, οι 19 χρειάστηκε να νοσηλευθούν σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) και οι 6 απεβίωσαν.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, από το σύνολο των ανθρώπων που ανοσοποιήθηκαν με το προϊόν της Pfizer ως την ίδια ημερομηνία (149.329), οι 691 παρουσίασαν συμπτώματα της COVID-19, μόνο ένας χρειάστηκε να εισαχθεί σε ΜΕΘ, ωστόσο 8 απεβίωσαν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!